De siste månedene har den rutinerte kokken forberedt åpningen av sitt nye sted på Holmen.

Førstkommende lørdag kan han by på kylling – helst den friterte typen – i alle former fra Holmegaten 13. Der har det vært serveringsvirksomhet tidligere.

I fjor på denne tiden forsøkte Aage Martin Gundersen å selge et serveringssted her.

– Jeg leier kun lokaler her, understreker Dico Jones Diallo. 38-åringen har fartstid fra kjøkkenet på blant annet Clarion Hotel i Oslo, Rasta på Nordby og Stömstad Spahotell.

Det er ikke mange dagene siden Fly Chicken annonserte at de etablerer seg i Fredrikstad, som slik går fra null til to steder denne våren som spesialiserer seg på kylling.

Selskapet Fly Chicken startet som en pop-up i 2018, og åpnet sitt første permanente sted i Steen & Strøm året etter.

Siden har Fly Chicken etablert seg i flere norske byer, og restauranten ved Flesketorvet i Fredrikstad blir nummer fjorten i rekken.

Verdens desidert største aktør – KFC – glimrer for øvrig med sitt fravær i Norge.

KFC - overalt - bare ikke i Norge

KFC, opprinnelig en forkortelse for Kentucky Fried Chicken, er en amerikansk hurtigmatkjede. KFC ble grunnlagt i 1952 i Louisville i Kentucky av Harland David Sanders, også kalt «Colonel Sanders». Kentucky Fried Chicken var en av USAs første gatekjøkkenkjeder og har blitt en av landets største. KFC er per oktober 2022 etablert i alle europeiske land unntatt Norge og diverse lilleputtstater.

Kilde: Wikipedia