Gå til sidens hovedinnhold

Åpne kirkens dører!

«Hvordan er det ellers i samfunnet? Ikke i nærheten av de strenge smittevernprosedyrene kirken har, tror jeg.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg pleier å gå i kirken på søndager, men kirken er jo stengt!

Mitt siste kirkebesøk var julaften. Vanligvis er kirken full av folk en slik dag, – ikke sist jul. Min familie hadde sørget for påmelding, så vi visste at vi fikk noen av de tillatte 50 plassene. Da vi kom til Tomb, hadde kirkens medarbeidere reservert plass til oss med svært god avstand til andre som ikke tilhørte vår kohort. Før vi gikk inn ble håndsprit benyttet, og alle voksne tok på munnbind.

Før siste nedstenging kom, var det en maksgrense på 50 besøkende i kirken, den ble strengt overholdt, så iblant måtte noen avvises. Dåp, som vanligvis er en del av gudstjenesten, har man i Råde laget egen seremoni for. Det har faktisk vært flere omganger med dåpsfeiring på samme søndag for at familiene skulle få med sine gjester.

Det finnes knapt noe sted hvor smittevernreglene har blitt fulgt mer nøye enn i kirken. Alle har blitt registrert med navn og telefonnummer ved inngangen, alle har holdt god avstand inne i kirken, ved gudstjenesten slutt har menigheten gått ut i organisert rekkefølge. Etter gudstjenesten har benkene blitt vasket, bedre rutiner finnes knapt andre steder.

Hvordan er det ellers i samfunnet? Ikke i nærheten av de strenge smittevernprosedyrene kirken har, tror jeg.

Det er snart ett år siden Pelle Prest eller Arne-Leon sto ved utgangen, tok oss i hånda og ønsket god søndag. Jeg kan leve med manglende håndtrykk fra presten, men jeg vil gjerne gå i kirken, være en del av et fellesskap og nikke god søndag til dem jeg møter. Det er på høy tid at vi som ønsker å gå i kirken til gudstjeneste får lov til det. Lukk opp kirkens dører igjen, vi er mange som savner kirkefellesskapet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.