Gå til sidens hovedinnhold

Åpent bjeff til politikerne: Voffor får ikke jeg leke med mine venner?

«Det er ikke vår feil at vi er større enn de minste, og jeg skal love dere som bestemmer i byen, at vi på Østsiden har lyst til å løpe etter hverandre vi også – uten snor etter!»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, jeg er større enn de små hundene, men inne i hodet er jeg liten. Ikke så veldig liten, men sånn passe, sier mor og far. (Jeg lurer dem litt av og til, for jeg viser dem ikke alt jeg skjønner og kan!) Og, jeg er mye mindre enn de største hundene!

En lærer jeg hadde sa at den eneste forskjellen på de hundene som er mindre enn meg, og meg, er at når han skal klappe de små hundene, må han bøye seg lenger ned. Vi gutta og jentene som bor her omkring er enige om at vi gjerne vil leke sammen, men det er veldig vanskelig, for nå er det alltid en eller annen som henger etter oss i snor! Og de greier jo ikke å følge med oss i det hele tatt. De løper alt for sakte, og ikke er det noe moro å ha dem på slep etter seg hele tiden, heller! Og det er jammen ikke så lett å ha det moro da.

Les også

Nå kan det bli småhundpark på Østsiden

Og ikke nok med det. Når vi har fått hilst og fått opp farta, og det er som aller morsomst, blir det alltid kluss med de dumme snorene – de snurrer seg rundt hverandre – og så er det ikke no´ moro lenger. Da må vi sette oss ned og være «snille» og så får vi ikke løpe sammen lenger. Men vi prøver igjen, altså, selv om vi egentlig ikke får lov – og har veldig lyst til være «snille»! Særlig når vi får godteri for å sitte pent.

Vi synes det er kjempefint at de som er mindre enn oss skal få lov å ha egen hundelekeplass, og der skal de sikkert få gjøre mye moro. Det vil vi ha også. Det er ikke vår feil at vi er større enn de minste, og jeg skal love dere som bestemmer i byen, at vi på Østsiden har lyst til å løpe etter hverandre vi også – uten snor etter!

Jeg er med i en klubb i Oslo. I bladet de sender meg av og til, det heter Hundesport, skriver de at vi hunder skal ha rett til å løpe rundt omkring, slik som kuer og kalver og hester og sauer og geiter og andre dyr som er inne om vinteren skal ha lov til om sommeren. Men vi som er hunder, får ikke lov til det når det er godt og varmt og vi egentlig kan bade og riste oss, løpe etter ball eller bare løpe etter hverandre (du foran-jeg-etter-leken er noe av det morsomste jeg vet), tygge pinner og rulle oss i gresset – helt uten snor! Og nå skal de som er små få løpe, men ikke vi andre.

Voffor er det sånn?

Hilsen Scott, 4,5 år som er golden retriever og bor ved Sorgenfridammen ved Selbak.

Les også

Ønsker «åpen park for alle når som helst» ved Østsiden hundepark

Kommentarer til denne saken