Gå til sidens hovedinnhold

Ap om økonomistyring: Det er en god grunn til at vi ikke hopper på Høyres forslag i hytt og vær

Artikkelen er over 2 år gammel

Atle Ottesen, Fredrikstad Ap: – Jeg vil anbefale Truls Velgaard om å snakke om sin egen politikk – hva er det egentlig Fredrikstad Høyre vil?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg føler behov for å svare på angrepet fra Truls Velgaard. Han er nok en gang ute i mediene og kritiserer Fredrikstad Arbeiderparti sin økonomistyring. Han sier at vi hviler oss for mye på rådmannens økonomistyring, og ikke lytter til forslag fra Høyre og deres blåblå venner. Ja, det er en god grunn til at vi ikke hopper på Høyres forslag i hytt og vær.

Høyres økonomistyring kjenner vi godt til – den ble testet ut i Fredrikstad i perioden 2007 til 2011. Vi husker nok alle hvordan det gikk – det gikk ikke bra. Hvorfor trekker vi til stadighet opp perioden fra 2007 til 2011? Jo, det er nettopp fordi vi da fikk erfare den blåblå økonomistyringen og hva som ble resultatet av den. Ja, det begynner å bli en del år siden, men de fortsetter å budsjettere på nøyaktig samme måte. Hvert år.

Det er derfor vi heller lytter til kommunens økonomifaglige kompetanse fremfor Høyres løsninger. De virker ikke – det har historien lært oss. Tingene må gjøres på riktig måte. Da vi gikk inn for denne innsparingen som Velgaard nevner i sitt innlegg om innkjøpsrutinene, er vi vel vitende om at det er usikkert om det faktisk er mulig å få til.

I fremtiden blir vi flere eldre mennesker i Fredrikstad, det er bra. Vi må derfor hele tiden finne løsninger på hvordan vi kan bruke pengene på en best mulig måte slik at vi kan gi gode tjenester også i fremtiden.

Vi har gjennom mange år hatt sterkt fokus på trygg økonomisk styring. Vi må ha orden i budsjettene. Det har vi vist at vi kan. Orden i økonomien er en forutsetning for å kunne gi gode tjenester til innbyggerne i Fredrikstad. Vi kommer ikke til å gjøre som Høyre, nemlig å foreslå kutt i eiendomsskatten. Vi vil isteden bruke de pengene vi frigjør på flere tjenester til de av våre innbyggere som trenger det.

Agenda Kaupang, som er et konsulentselskap, har gått gjennom alle kommunens seksjoner for å finne ut om vi kan gjøre ting bedre og mer effektivt. Det er bra – det skal vi alltid gjøre, og det gjøres kontinuerlig.

I fremtiden blir vi flere eldre mennesker i Fredrikstad, det er bra. Vi må derfor hele tiden finne løsninger på hvordan vi kan bruke pengene på en best mulig måte slik at vi kan gi gode tjenester også i fremtiden. Det jobber vi med hele tiden.

Høyre ønsker å kutte eiendomsskatt – vi ønsker å bruke pengene på flere og bedre tjenester til innbyggerne. Høyres måte å lage kommunebudsjetter på er et kapittel for seg selv, det kan jeg spare til en annen gang.

Truls Velgaard er stadig ute og kritiserer Fredrikstad Arbeiderparti sin politikk – det er vi vant til – det er en del av deres valgkampstrategi. Jeg vil anbefale Truls Velgaard om å snakke om sin egen politikk – hva er det egentlig Fredrikstad Høyre vil?

Kommentarer til denne saken