Gå til sidens hovedinnhold

Ap-Laabak: Klimatiltak er ikke symbolpolitikk, Frp og Pp

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg ønsker meg fortsatt et svar fra Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet på hvordan; gratis buss, fossilfrie byggeplasser, bomring, hurtiglading for el-bil, lavutslippssoner og halvering av mat-svinn på sykehjem, er symbolpolitikk?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Budsjettet til samarbeidspartiene har en sterk klimaprofil, og kommer med gode tiltak for å gjøre Fredrikstad til en fremtidsrettet og miljøvennlig kommune. Vi står overfor klimautfordringer som kommer til å påvirke Fredrikstad negativt i årene fremover. Vi ønsker et samarbeid om løsninger for å kunne forebygge de største konsekvensene.

I torsdagens bystyre diskuterte vi en rapport om ekstremvær, og Frp var ikke sjenerte når det kommer til å stemple klima som en ikke-sak. De mente at fordi det hadde forekommet flom og sterk nedbør tidligere i verdenshistorien, så trenger vi ikke å tenke på det nå. Fremskrittspartiets Anita Vik gikk opp og snakket om at dette handlet om kapasiteten til kommunens vann- og avløpsnett, og at vi må styrke investeringene på dette området.

Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet står ikke stille på klima og miljø, de går bakover.

Jeg tillot meg å stille spørsmål om hvordan de ville gjennomføre dette, med tanke på at det er dyrt, og at Frp snakker mye om å senke kommunale avgifter. Når det gjelder investeringer på avløpsnettet, er den eneste muligheten å øke avgiftene siden det skal være selvfinansierende. Er ganske sikker på at alle husstander tar en for laget for den, svarte Vik.

Senere i bystyret debatterte vi budsjett 2020 og handlingsplan 2020-2023. Da stilte jeg et spørsmål til Frp og Pp, om hvordan de kan mene at klimatiltakene i Fredrikstad er symbolpolitikk. Det feiet Bjørnar Laabak vekk, og ville heller snakke om andre ting. Budsjettet til Frp og Pensjonistpartiet svarer ikke på de utfordringene kommunen står overfor. Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet står ikke stille på klima og miljø, de går bakover. Heldigvis var det bare Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet som stemte for sitt eget budsjettforslag.

Det er en enorm ansvarsfraskrivelse fra Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet. Det er ikke riktig at vi må velge mellom å bruke penger på klimatiltak eller eldreomsorg. Det hjelper ikke å neglisjere et så viktig politisk område, det bare utsetter problemene våre, og det blir enda dyrere i fremtiden, om vi ikke starter med tiltak nå. Jeg ønsker meg fortsatt et svar fra Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet på hvordan; gratis buss, fossilfrie byggeplasser, bomring, hurtiglading for el-bil, lavutslippssoner og halvering av mat-svinn på sykehjem, er symbolpolitikk?

Kommentarer til denne saken