Pettersen, som representerer Gressvik BMX-klubb, startet dagen med å vinne juniorklassen. Her var Pettersen dog eneste startende.

I klassen kvinner 17+ ble det en ny NM-tittel etter at Pettersen vant alle de tre heatene. Det ble en svært jevn finale der kun en tidel skilte. Pettersen vant foran hjemmehåpet Marita Laksesvela (Sandnes BMX). Vilde Sofie Svendsen fra Råde BMX fikk tok bronsen.

Aslaksrud vant – Olafsen tok bronse

Det var Sandnes BMX og Sviland BMX som arrangerte det historiske mesterskapet i helgen. Til tross for at start av NM pumptrack kun var noen få timer etter NM BMX, deltok mange på begge arrangementene.

Grunnet lav deltagelse i menn elite kjørte de i samme pulje som menn junior. Sebastian Aslaksrud fra Råde BMX ble pulje vinner etter seier i alle tre heatene og norgesmester i klassen menn elite. Sølvmedaljen ble vunnet av Niklas Halvorsen.

I klassen menn junior ble Martin Fatnes fra Klepp BMX vinner. Sølvmedaljør i klassen ble Anders Kjellesvig fra Sviland BMX og Phillip Olafsen tok bronsemedaljen for Gressvik BMX.

Dette er pumptrack

En pumptrack er en lukket runde, eller bane, med en serie kuler, hopp og doseringer. Formålet er at du skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet pumptrack.

Pumptrack er kraftig inspirert av BMX-racing, hvor man skal gjennom en bane med flere kuler, hopp og store doseringer, på en liten BMX-sykkel. Men i motsetning til en BMX-bane, har ikke en pumptrack definert start og mål, og du kan sykle runde etter runde.

Ifølge Wikipedia ble den første pumptracken i USA bygd i 2004 av utforsyklisten Steve Wentz. Siden den tid har pumptrack blitt populært ikke bare i Norge, men verden rundt.

Et pumptrack-ritt foregår mot klokka med to innledende kvalifiseringsrunder hvor beste tid fra disse runene vil bli stående. Fra disse kvalifiseringsrundene går 16-raskeste videre til finaler. Her blir det nye runs på tid hvor man har en sjanse hver til å sette en tid og den raskeste halvparten av klassen går videre til neste runde. Dette foregår helt til finalen hvor det til slutt kåres en vinner.