I begge klasser fikk vi klare vinnere til slutt. Blant herrene var det Gerhard Sletten, Oslofjord Triatlon, som tok hjem seieren. Mens i dameklassen var det spenning lenge, mens de to beste blant herrene tidlig skilte seg ut.

Fikk en luke mot slutten

Etter den første av de tre rundene lå Anette sammen med Kaja Stabbursvik, Ås IL. Etter to runder hadde Hilde Ackenhausen, Kolbotn SK, fått en luke på 50 meter til Rolvsøy-jenta.

- Jeg trodde løpet var kjørt da. Men oppover langs Rolvsøyveien begynte det plutselig å gå mye saktere. Og da jeg fikk en luke, vokste den raskt, fortalte Anette Hauge.

Den siste stigningen fra Steinerskolen og inn i marka, midtveis i runden, gikk greit.

- Jeg bodde jo i Rekustadåsen inntil jeg var ferdig med videregående og begynte på NTNU i Trondheim, så den bakken har jeg løpt en del ganger, smilte hun.

Tiden i år ble 3.16.51 timer, drøye fire minutter foran Ackenhausen. Da hun vant i fjor, løp hun på 3.25.11. Noen klubb, eller treningsmiljø, tilhører hun ikke.

- Jeg liker å løpe, men holder på for meg selv, og melder meg på privat.

«Persen» er fra Berlin nå i år, og lyder på 3.09 timer. I løpet av sesongen blir det bare 3-5 løp.

Blant herrene stakk Gerhard Sletten (35) tidlig i fra. Den som fulgte nærmest, fem minutter bak, var den opprinnelige Kråkerøy-mannen, Tor Erik Nyquist (48), Valdres Langløparlag. Etter 13 år hadde han igjen plukket frem maratonskoene.

- Det ble nok litt tyngre på den siste runden, men jeg er fornøyd, og føler det gikk rimelig greit hele tiden. Tiden 2.42.44 timer er jeg godt fornøyd med. Bestetiden min er 2.37 fra Berlin nå i høst, men det er jo en mye raskere løype, sa Sletten. Stort sett har han tidligere drevet med triatlon over den fulle distansen.

- Det blir nok mer og mer løping. Triatlon er veldig tidkrevende treningsmessig. Klarer jeg å komme ned på 2.30 på maraton, er jeg fornøyd, sa Sletten.

Raio måtte gi seg

Et artig gjensyn «i byen» var tidligere FFK-spiller Raio Piiroja. For de som har fulgt litt med er den ingen overraskelse at Raio slenger med i gataløp, og også har prøvd seg i orienteringsløypa.

Estlenderen åpnet friskt, og lå på tredjeplass bak Sletten og Nyquist etter den første runden. Etter to runder måtte vi vente inntil 5-6 løpere hadde passert, og da han kom, kastet Raio like godt inn håndkleet.

- Jeg sliter med et kne, og det ble bare vondere og vondere. Spesielt der det går litt utfor, kjenner jeg smertene, fortalte han, med det velkjente smilet på plass.