FFK har i lengre tid jobbet nær døgnet rundt med flere alternativer på midtbanen. Tor Øyvind Hovda ble lansert fra 08, og FB kjenner til at Anders Bååth fra Gevle har vært vurdert.

Men førstevalget den siste tiden har vært kroatiske Dinko Trebotić. De siste 24 timene har det gått fort og fredag ettermiddag landet han på Gardermoen og reiste rett til Fredrikstad Stadion. Sent fredag kveld ble den medisinske testen gjennomført.

Like etter klokken 20 bekreftet Loberto overgangen. Kroaten har skrevet kontrakt ut sesongen.

- Han er klar og dermed er stallen komplett, sier Loberto til FB.

Sjekket med Karlsen

Trebotić har spilt for den ungarske toppklubben Videoton FC, som nå trenes av Henning Berg, fra 2014 til 2016 . Før det spilte han tre sesonger for NK Lokomotiva Zagreb i den øverste ligaen i Kroatia. I juli 2016 signerte han en treårsavtale med Tel Aviv-klubben Bnei Yehuda, men kontrakten ble nylig avsluttet etter det som skal være rot i klubben.

Nå er han altså klar for FFK. Slik vurderes han av Loberto selv:

- Det er en bra fotballspiller, uten tvil. En spiller som egentlig tilhører et mye høyere nivå enn Obos-ligaen. Han er god med ball, har et godt overblikk, kan gi oss trygghet med ball, starte angrep bakfra. Vi mener han vil passe inn med spillerne vi allerede har.

FFK kom over spilleren i forbindelse med Mislav Leko. De to kjenner hverandre fra før. FFK har gjort en bred referansesjekk, blant annet med Henning Berg og ikke minst tidligere FFK-sportsdirektør Tor Kristian Karlsen, som nå jobber som sportsdirektør for Maccabi Haifa i Israel.

- Jeg mener Trebotić vil gi oss x-faktor, sier Loberto.

Dermed er FFK-troppen komplett (se faktaramme).

FFK-stallen 2017

Keepere:

Jon Masalin
Håvar G. Jenssen
Forsvar:

Martin Thømt Jensen
Magne Simonsen
Edvard Skagestad
Mats A. Kaland
Mislav Leko
Jarkko Lahdenmäki
Kevin Wright
Shola Akinyemi

Midtbane:

Håvard Åsheim
Filip Johansen Westgaard
Patrik Karoliussen
Joona Veteli
Kristian Brix
Anas Farah
Ludvig Begby
Rino Falk Larsen
Dinko Trebotić

Angrep:

Moustapha N'Diaye
Ulrik Flo
Sanel Kapidzic
Andreas Ålbu

Lørdag møter FFK Ull-Kisa til det som blir den første skikkelig treningskampen i år.

- Vi skriver 18. februar og det er sent, men det er ingen krise. Men nå som stallen er komplett skal vi alvor begynne å sette et lag, sett systemer og måten vi skal spille på, for å spisse et lag inn mot seriestarten, sier Loberto til FB.

Trebotić spiller ikke kampen mot Ull-Kisa, men skal trene mandag.

OBS: f-b.no sender kampen mot Ull-Kisa direkte lørdag kl. 15.00!

Balkan-ekspert: Sensasjonelt!

De fleste følger de store ligaene i England, Tyskland og Spania. En av dem som følger Balkan-fotballen tett, er Borge-gutten Fredrik Wisur Hansen. Han har blant annet hatt rådgiver-rolle for en norsk eliteserieklubb da de hentet en spiller i samme marked.

Wisur Hansen kaller overgangen sensasjonell.

- Trebotić har spilt i en toppklubb i Ungarn, og senest i Israel. Dette er en enorm spiller! Jeg kan egentlig ikke fatte at FFK kan få tak i ham, sier Wisur Hansen.

Han legger til:

- Han blir en hai i sølepytten Obos!

Wisur Hansen følger den kroatiske ligaen tett og har bred oversikt og spillerne. Navnet kjente han godt til.

- Han er mer en dyptliggende playmaker enn en ballvinner. Tar for seg i duellene, men det er først og fremst drivet med ball som gjør at jeg husker han. Ekstremt ballskikkelig, og god med begge ben, vurderer Wisur Hansen.