Andrea smiler med hele fjeset og legger heller ikke skjul på at hun har funnet seg til rette i sin nye hjemby.

Det er da også mange likhetstrekk mellom Fredrikstad og Tønsberg, hvor hun kommer fra.

Begge er å regne som sommerbyer, og fra krypinnet i fjerde etasje kan hun kjenne restaurantduftene fra alle verdenshjørner.

– Det kan gå litt utover nattesøvnen i helgene, men det er nok noe jeg venner meg til, sier hun.

– Hyggelig velkomst

Så tidlig som i mars valgte 21-åringen å skrive under for FBK.

Det var flere klubber som ønsket å sikre seg venstrekantens signatur etter at hun noterte seg for 111 målpoeng fordelt på 71 scoringer og 40 assist for Flint forrige sesong.

Kun landslagsspiller Camilla Herrem (35) i samme posisjon kom foran henne på listen.

– Et vanskelig valg?

– Nei, jeg var moden for å ta et nytt steg i karrièren. Og en mer hyggelig velkomst enn det jeg har fått av jentene, trenerne og dem rundt klubben, er det ikke mulig å få, skryter Andrea.

Gresk sommeridyll

Foruten å skulle bidra med nettkjenninger for FBK, skal hun ta ingeniørutdannelse ved Høgskolen i Østfold.

Så tidlig som i juni flyttet hun til Fredrikstad, men det har også blitt et avbrekk med hennes mor i sommer.

Da gikk turen til gresk idyll. Til Skopelos i Egeerhavet – øya som fikk et voldsomt oppsving på grunn av «Mamma Mia»-filmen.

– Det var en magisk tur. Vi leide bil og kjørte rundt på øya. De kjører ganske heavy der nede. Det gjør de på alt for trange veier og helt uten autovern.

– Var du sjåfør?

– Nei, mamma kjørte – jeg var kartleser, smiler Andrea og røper at hun også fikk sett noen av de mest sentrale plassene fra den populære filmen.

– Men ettersom de turistmessig spiller en del på det, ble du til slutt litt lei av all Abba-musikken som ble spilt. Sånn sett var det greit at vi var innlosjert privat.

Pusher hverandre

I Fredrikstad deler Andrea leilighet med en annen FBK-nykommer, Hedda Aasen som kom fra spill i Charlottenlund i Trondheim.

– Det var ingen problemer å komme inn i spillergruppen. Det er en herlig gjeng. Vi gjør også ting på fritiden – som å være med på Idyllfestivalen. Jeg har kost meg både her og hjemme i Tønsberg.

– Hvordan synes du oppkjøringen har gått?

– Vi har spilt på oss en del selvtillit. Nå ser vi veldig frem til seriestarten på søndag mot Volda som er nyopprykkede. At det er kamp om hver plass på laget, er bare positivt. Det gjør at vi pusher hverandre litt ekstra, noe som bare er sunt, mener hun.

I onsdagens 49–14 triumf over Tveter i cupen ble hun spart, men på søndag er Vestfold-ekspressen klar for å skyte seg ut av startblokkene på venstrekanten.