Anders (33) så døden i øynene

  Artikkelen er over 3 år gammel

  - Jeg har på en måte vært død, sier Anders (33) i denne minidokumentaren som «Spoon Norge» har laget om gatelagsprosjektet for Norsk toppfotball. Den tidligere rusmisbrukeren er i dag kaptein på FFKs gatelag og klar for landslagsoppdrag.

  DEL

  Anders forteller i dokumentaren oppriktig om sin fortid som rusavhengig, og hvordan FFks gatelag har hjulpet ham ut av elendigheten.

  - Jeg har to høydepunkter i uka. Det er onsdag og fredag.  Da er det trening og man får treffe venner, sier Anders som trekker frem det store samholdet i gruppa.

  Trener Lars-Petter Hansen er på vegne av Anders stolt.

  - En herlig type både på og utenfor banen. I tillegg er han en veldig god fotballspiller, som er flink til å trekke med seg de andre i gruppa. Derfor er det fullt fortjent at han har tatt en plass på gatelandslaget som snart skal reise til Amsterdam for å delta i en turnering, sier han til f-b.n

  Fotball er mer enn 22 mann som løper etter en lærball i 90 minutter pluss tillegg. Noen ganger kan faktisk fotballen redde liv. I Gatelagsprosjektet lar FFK og flere andre klubber  rusavhengige spille organisert fotball. Resultatene har vært fantastiske. I denne minidokumentaren får vi et innblikk i Anders nye liv.