Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du foreslå kandidater til lokal fredspris

Artikkelen er over 2 år gammel

For 11. året å rad skal Amnesty i Fredrikstad dele ut sin lokale fredspirs. Fristen til å foreslå kandidater er satt til 30. november.

– Med denne prisen vil vi hedre personer, foreninger og bedrifter som gjør en uegennyttig innsats for å skape en bedre og fredeligere verden, sier Einar Hjørleifsson, nestlederen i Amnesty Fredrikstad

Deles ut på Nobel-dagen

Amnesty ønsker også å rette søkelyset på alt det gode freds- og solidaritetsarbeidet som skjer på grasrota i Fredrikstad, og på den måten vise at det nytter å engasjere seg.

Prisen, som består av et arbeid av keramikeren Vibeke Åmli, skal deles ut 10. desember i Lille sal på St. Croixhuset, samme dag som Nobels fredspris deles ut i Oslo. På samme dag i 1948 vedtok FN Menneskerettighetserklæringen.

Hoger Karadaki, som var den første vinneren av den lokale prisen, holder appell, mens Morten Haga fra Amnesty deler ut prisen.

– Vi legger ikke liste veldig høyt og håper å få i hvert fall 10–12 forslag på kandidater, sier Einar Hjørleifsson.

Må bo i byen

Amnesty poengterer at aktuelle kandidater må være bosatt i Fredrikstad og ha drevet aktivt menneskerettighetsarbeid/solidaritetsarbeid, eller formidlet kunnskap om menneskerettigheter i løpet av det siste året.

Forslag til kandidater kaninnen 30 novembersendes til følgende mailadresse: spoppe@online.no

Her er listen over dem som tidligere har fått den lokale fredsprisen: Hoger Karadakhi (2008), Jan-Kåre Fjeld (2009), Natalina Wanda (2010), Petter Skauen (2011), Grethe Rohde-Moe og Chivi Foundation (2012), Liv Mari Henriksen ( (2013), Hilde Brun Andersen (2014), Nils Malcolm og Lisleby Fotballklubb (2015) og Haakon Olsen og Stiftelsen Global Aid (2016) og Inger Fjeldbraaten (2017).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.