Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du foreslå kandidater til lokal fredspris

Artikkelen er over 2 år gammel

For 11. året å rad skal Amnesty i Fredrikstad dele ut sin lokale fredspirs. Fristen til å foreslå kandidater er satt til 30. november.

– Med denne prisen vil vi hedre personer, foreninger og bedrifter som gjør en uegennyttig innsats for å skape en bedre og fredeligere verden, sier Einar Hjørleifsson, nestlederen i Amnesty Fredrikstad

Deles ut på Nobel-dagen

Amnesty ønsker også å rette søkelyset på alt det gode freds- og solidaritetsarbeidet som skjer på grasrota i Fredrikstad, og på den måten vise at det nytter å engasjere seg.

Prisen, som består av et arbeid av keramikeren Vibeke Åmli, skal deles ut 10. desember i Lille sal på St. Croixhuset, samme dag som Nobels fredspris deles ut i Oslo. På samme dag i 1948 vedtok FN Menneskerettighetserklæringen.

Hoger Karadaki, som var den første vinneren av den lokale prisen, holder appell, mens Morten Haga fra Amnesty deler ut prisen.

– Vi legger ikke liste veldig høyt og håper å få i hvert fall 10–12 forslag på kandidater, sier Einar Hjørleifsson.

Må bo i byen

Amnesty poengterer at aktuelle kandidater må være bosatt i Fredrikstad og ha drevet aktivt menneskerettighetsarbeid/solidaritetsarbeid, eller formidlet kunnskap om menneskerettigheter i løpet av det siste året.

Forslag til kandidater kaninnen 30 novembersendes til følgende mailadresse: spoppe@online.no

Her er listen over dem som tidligere har fått den lokale fredsprisen: Hoger Karadakhi (2008), Jan-Kåre Fjeld (2009), Natalina Wanda (2010), Petter Skauen (2011), Grethe Rohde-Moe og Chivi Foundation (2012), Liv Mari Henriksen ( (2013), Hilde Brun Andersen (2014), Nils Malcolm og Lisleby Fotballklubb (2015) og Haakon Olsen og Stiftelsen Global Aid (2016) og Inger Fjeldbraaten (2017).

Kommentarer til denne saken