Utvider siktelse mot Mirmotahari – skal ha bestukket fengselsansatt

Politiet har utvidet siktelsen mot Amir Mirmotahari.

Politiet har utvidet siktelsen mot Amir Mirmotahari. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Saken mot Fredrikstad-advokaten Amir Mirmotahari (39) fortsetter å øke i omfang. Nå er han siktet for å ha bestukket en fengselsansatt.

DEL

SISTE: VG Nett melder torsdag at politiet har pågrepet en fengselsbetjent og siktet ham for grov korrupsjon. Avisen skriver at politiet mener den fengselsansatte er blitt bestukket av den korrupsjonssiktede advokaten Amir Mirmotahari.

Dette har hendt:

VG Nett meldte tirsdag ettermiddag:

– Siktelsen (mot Mirmotahari, red. anm.) er utvidet til å gjelde grov korrupsjon knyttet til en ansatt i Kriminalomsorgen, sier politiadvokat Andreas Strand til VG tirsdag.

Avslørt av VG

Det var i juni i år at VG rullet opp flere saker om den omstridte advokaten. Først publiserte avisen et lydopptak der Mirmotahari ba en torpedo dope ned og kidnappe voldtektsoffer.

Dagen etter publiserte avisen nok et lydklipp, der han ba den samme torpedoen om å sabotere åpningsfesten til utestedet Nini Beach i Fredrikstad.

Politiet har satt betydelige ressurser inn i etterforskningen.

– Vi anser korrupsjonen som grov siden den ansatte jobber i fengselsvesenet, men det er også andre ting knyttet opp til dette som danner grunnlaget for utvidelsen av siktelsen, men dette kan jeg ikke gå inn på, sier Strand til avisen.

Aktiv i Fredrikstad

Mirmotahari tok sammen med ekskonen Racha Maktabi over eierskapet til en rekke eiendomsselskaper i Fredrikstad i 2011 etter Maktabis far, avdøde Reza Maktabi. Ekteparet tok blant annet over den delen av bryggepromenaden som huser Ocean Club, OMG, Spenst og Paa Brygga.

Det er Amir som har stått som styreleder og daglig leder i alle eiendomsselskapene frem til avløringene i VG, men ekskonen har nå tatt over kontrollen i alle selskapene.

I et intevju med FB i juni fortalte ekskonen at hun var sjokkert over beskyldningene mot Mirmotahari.

Den fengselsansatte har status som siktet i saken, men politiadvokat Strand ønsker ikke å kommentere hva politiet kommer til å foreta seg mot mannen. Mirmotahari ble onsdag fremstilt for varetektsfengsling i ytterligere fire uker. Han har sitter fengslet helt siden VG-avsløringene i juni.

I ettertid er han også blitt siktet for en rekke forhold, blant annet mener politiet at han har smuglet hasj inn til fanger i Halden og Bergen fengsel.

Artikkeltags