Varetektsfengslet advokat fikk snakke på radio

Arrestert: Amir Mirmotahari ble pågrepet etter VG-avsløringer. Arkivfoto: Erik Hagen

Arrestert: Amir Mirmotahari ble pågrepet etter VG-avsløringer. Arkivfoto: Erik Hagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den korrupsjonssiktede eksadvokaten Amir Mirmotahari fikk snakke på radio til tross for at han sitter i varetekt med restriksjoner. Fengselet beklager at det kunne skje.

DEL

Ifølge VG starter innslaget på "Røverradion" – som er en egen fengselsradio, men som også er tilgjengelig for allmennheten – slik:

– Hei alle sammen, dette er Amir fra Sarpsborg fengsel, som ligger i hjertet av Østfold. Fengselet med den beste utsikten.

39-årige Amir Mirmotahari er blant annet siktet for grov korrupsjon, motarbeiding av rettsvesenet og narkotikaforbrytelser. Han ble onsdag denne uka varetektsfengslet i fire nye uker, også denne gang med brev- og besøksforbud.

– Det er en svikt i våre rutiner, en feil som har skjedd som er beklagelig. Det skal aldri skje igjen. Innsatte som sitter på slike restriksjoner, skal ikke være med på dette, sier leder Lars Helgesen i Sarpsborg fengsel.

Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt kaller det «helt uforståelig og selvsagt uakseptabelt».

– Politiet har sikret de aktuelle innslagene, og umiddelbart fremstår det ikke som om disse inneholder informasjon som er kompromitterende for etterforskningen, men vi vil foreta fortsatte gjennomganger av materialet for å påse at det ikke kan inneholde kodede beskjeder til personer utenfor fengselet, sier Henriksbø til VG.

Artikkeltags