Statsadvokat ber om full etterforskning av Mirmotahari

Førstestatsadvokat Jørn Maurud ber politiet om å etterforske Amir Mirmotahari

Førstestatsadvokat Jørn Maurud ber politiet om å etterforske Amir Mirmotahari Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstestatsadvokat Jørn Maurud ber politiet om å etterforske Amir Mirmotahari (38) etter påstandene om at advokaten skal ha bedt en torpedo dope ned og kidnappe voldtektsoffer. Samtidig melder Tilsynsrådet for advokatvirksomhet at de har åpnet sak.

DEL

– Jeg vil med en gang be politiet om å innlede etterforskning mot denne advokaten, sier førstestatsadvokat Jørn Maurud som leder Oslo Statsadvokatembeter til VG torsdag formiddag.

Uttalelsen kommer etter at  VG publiserte den høyst oppsiktsvekkende nyheten om at den kjente advokaten, som også er involvert i en rekke eiendommer i Fredrikstad, skal ha bedt en torpedo om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer i forbindelse med at han forsvarte en av de tiltalte i saken.

Han var i går kveld i kontakt med ledelsen i Oslo politidistrikt.

– Jeg vil be politiet om å etterforske dette opp mot grov motarbeidelse av rettsvesenet, som det virker som å være, sier han til avisen.

Han understreker samtidig at forsvarsgjerningen er en viktig oppgave i samfunnet.

– Det er helt avgjørende for tilliten til hele rettssystemet og til de som gjør en fryktelig viktig jobb som forsvarere. Politiet må avhøre advokaten og høre hans versjon vi også og vi må finne ut av hvilken sak dette er og finne ut hva som har foregått, sier han.

SISTE: Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har åpnet sak mot advokaten som beskyldes for å ha bedt en av sine klienter om å kidnappe et voldtektsoffer, melder Aftenposten.

– Vi oppretter sak med en gang. Den vil i første omgang dreie seg om faktainnhenting, sier daglig leder Hege Bjølseth i Tilsynsrådets sekretariat til Aftenposten.

Målet med den angivelige kidnappingsplanen var ifølge VG at voldtektsofferet ikke skulle møte i retten for å forklare seg, og at en voldtektstiltalt klient skulle bli frifunnet. Selv sier advokaten at samtalen er tatt ut av sin sammenheng, uten at forhistorien er kjent, og at opptakets innhold aldri har vært reelt.

– Jeg er opptatt nå og har bedt om et møte med politiet for å gi dem det jeg har. Jeg kommer tilbake med en uttalelse senere i dag, skriver han i en SMS til NTB torsdag formiddag.

Artikkeltags