Eiendomsprins i Fredrikstad pågrepet på nytt

PÅGREPET PÅ NYTT: Amir Mirmotahari (Arkivfoto: Erik Hagen)

PÅGREPET PÅ NYTT: Amir Mirmotahari (Arkivfoto: Erik Hagen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo-advokat og eiendomsprins i Fredrikstad, Amir Mirmotahari (38), ble løslatt i dag, fredag, men pågrepet igjen mens han fortsatt var på cella.

DEL

Det var Borgarting lagmannsrett som løslot Amir Mirmotahari på fredag. Han rakk aldri å komme ut av cella.

– Vi tar lagmannsrettens avgjørelse til etterretning. I den tiden som er gått etter pågripelsen har det kommet frem nye opplysninger om straffbare handlinger som skal være begått av siktede, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til VG.

Amir Mirmotahari skal ifølge VG-oppslag i forrige uke, ha bedt en torpedo dope ned og kidnappe et voldtektsoffer. Hensikten skal ha vært å sikre at Mirmotaharis tiltalte klient gikk fri i retten.

Deretter brakte VG nyheten om at Mirmotahari skal ha bedt samme torpedo sabotere åpningen av en nattklubb i Fredrikstad.

Den nye pågripelsen av Mirmotahari har altså skjedd på grunnlag av mistanke om ytterligere straffbare forhold. VG har snakket med hans forsvarer, som henstiller om imøtegåelse fra Amir Mirmotahari, men da han sitter i varetekt under full isolasjon lar det seg ikke gjøre å komme i kontakt med ham.

Artikkeltags