Amins Askars spesielle år i tyrkisk fotball: – Kun 1 av 25 lagkamerater igjen – fem trenere byttet ut

BLIR I TYRKIA: Amin Askar klager ikke på forholdene i Tyrkia, selv om det har vært store utskiftninger hos hans klubb Sanliurfaspor.

BLIR I TYRKIA: Amin Askar klager ikke på forholdene i Tyrkia, selv om det har vært store utskiftninger hos hans klubb Sanliurfaspor.

Artikkelen er over 2 år gammel

Amin Askar (31) var blant mange som bidro til at FFK kunne signere midtstopperen Mislav Leko (29) torsdag. Selv er han usikker på hva som skjer etter at hans kontrakt med tyrkiske Sanliurfaspor går ut til sommeren.

DEL

– Jeg får håpe FFK har hentet en solid spiller i Leko. En spiller som kan hjelpe klubben tilbake der de hører hjemme, altså i den øverste divisjonen, sier Amin Askar til Fredriksstad Blad. Hans navn dukket opp på listen over bidragsytere til «Folkets spiller» i FFK som endte opp på over 420.000 kroner.

– Jeg ønsket å bidra som mange andre, sier han og er imponert over givergleden i klubben han tjente fra 2009 til 2012.

- Et normalt liv

Selv kan Askar se tilbake på en spesiell tid i den tyrkiske klubben Sanliurfaspor som holder til nær grensen til krigsherjede Syria.

FAKTA OM AMIN ASKAR

Født: 1. oktober 1985

Sivilstatus: Gift, et barn

Karriere: Kambo, Moss, FFK, Brann, Sarpsborg 08 og Sanliurfaspor.

– Vi trives her og har aldri opplevd opptøyer eller noe slikt. For å si det sånn: vi lever et normalt liv, fastslår Amin som derimot sportslig har vært virne til en kultur med store svingninger. På ett år har han forholdt seg til fire hovedtrenere, samt en som var inne som en kort midlertidig løsning.

– Det har også vært en del utskiftninger på spillersiden. Da jeg kom dit var det 25 lagkamerater å forholde seg til. Av de er det kun en igjen, så det har blitt noen nye fjes underveis, fastslår 31-åringen som spilte for Brann og Sarpsborg 08 etter tiden i Plankebyen.

FFK-retur?

På spørsmål om det kan være aktuell med en retur til FFK, så svarer han diplomatisk.

– I fotball vet man aldri hva som skjer. Jeg forholder meg til at jeg har kontrakt frem til sommeren her, sier han.

PS: Sanliurfaspor ligger på 11. plass i den tyrkiske 2. divisjon.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags