Gå til sidens hovedinnhold

Alt i rute på Barnas Stasjon: – Sommerturen er reddet!

Mens flere offentlige tilbud og tjenester måtte stenges på grunn av koronakrisen, har Barnas Stasjon klart å holde åpent. Nå er også sommerens høydepunkt i boks!

For mange er den årlige sommerturen til Kristiansand i regi av Barna Stasjon årets høydepunkt. Inntil nylig var det imidlertid høyst usikkert om dette var mulig å få til i år på grunn av koronakrisen. Men nå er sommerturen reddet.

– Ja, det blir tur! Det kommer til å koste oss en del ekstra, siden vi både vil trenge flere busser og flere hytter på grunn av restriksjonene, men det skal vi klare, sier virksomhetsleder Hege Stormorken i Barnas Stasjon, som drives i regi av Blå Kors.

Snudd på hodet

Da koronakrisen plutselig snudde opp-ned på det aller meste, måtte Barnas Stasjon finne nye måter å ta vare på familier i en vanskelig situasjon på.

– Vi snudde oss rundt over natten. Vanligvis er huset vårt utgangspunktet for både samtaler og aktiviteter, nå måtte vi tenke nytt. I ti uker har vi derfor jobbet mer ute på tur, vi har brukt telefon og operert på digitale flater, forteller Stormorken.

Ved å flytte de ansatte til hjemmekontor ble det også frigjort plass til å gjennomføre noe aktivitet inne i lokalene.

– Vi har gjort oss mange nyttige erfaringer i denne perioden som vi vil ta med oss. Både familiene og de ansatte har vist en imponerende omstillingsevne og kreativitet, så vi er i god driv når vi nå starter opp igjen gruppeaktiviteter og turer for fullt. Vi er veldig takknemlige for at restriksjonene for tillatte private gruppestørrelser og offentlige arrangement er løst litt opp, slik at vi får til alle de planlagte arrangementene denne sommeren. Det betyr mye for mange, sier Stormorken.

God støtte

Hun forteller at det jobbes hardt for å få på plass ekstra finansiering.

– Alt blir mer kostbart. For eksempel kan vi ikke fylle hvert sete i busser, og vi kan heller ikke dele rom på samme måte som før. Det er også behov for noen ekstra hender. Men vi er sikre på at vi får det til, og har allerede fått uvurderlig større fra privatpersoner og bedrifter i Fredrikstad. I tillegg samarbeider vi godt med Fredrikstad kommunes oppvekstavdeling, slik at vi sammen kan bidra til positive opplevelser og god oppfølging av barn og foreldre gjennom hele sommerferien, sier Stormorken.

– Nå gleder vi oss til både venneklubb for barn som har vært i isolasjon denne perioden, familieturer i nærmiljøet og ikke minst sommerens høydepunkt med overnattingsturen til Kristiansand.

Kommentarer til denne saken