Den tidligere pinup-modellen Samantha Fox blir med kællane når 3-eren kommer.

– Vi måtte jo ha en filmscene hvor hun synger. Så vi begynte å lete etter passende låter. Samtidig visste vi at Jan Edgar Fjell i virkeligheten kan synge – han er faktisk med i et band. Så de to måtte jo synge duett, sa Pål Sparre-Enger, som er manusforfatter i «Lange Flate Ballær», til FB i september i fjor.

Klarer du ikke å vente til «Lange Flate Ballær 3» kommer på kino 1. april, kan du få en smakebit av «Det likaste jæ vet» allerede nå.

Vi visste at han kunne synge

Sangscenen er spilt inn i Revebukta i Skjeberg. Duoen Samantha og Edgar ble backet av Ål-bandet Hellbillies – til stor glede for hundrevis av campinggjester som var statister.

Det fantes allerede en engelsk versjon av «Den fineste eg veit».

– Vi ville ikke at Edgar skulle synge sine vers på halling, og bokmål ble helt feil, så vi ønsket å «oversette» til østfoldsk. Jeg hadde idé om tittelen, «Det likaste jæ vet», men hadde et ønske om å vise respekt for den jobben Hellbillies har gjort med og for hallingdialekten, og gjøre dette grundig. Jeg ønsket blant annet å få inn noen ord og uttrykk som er typiske Østfold, og kanskje ikke lenger så vanlig å bruke. Men den jobben følte jeg meg ikke trygg nok på å gjøre selv. Så jeg ringte Magne Aasbrenn. Dermed ble det en flott Østfold-versjon som opphavsmennene til originalen ikke hadde noe imot å gå god for, sa Sparre-Enger til FB i fjor høst.

PS! Torsdag 24. mars er den store festpremieredagen på «Lange Flate Ballær 3» i Fredrikstad. Dette er dagen da det blir kjendiser og moro på rød løper utenfor kinoen, og kinosjef Jørgen Søderberg Jansen satser på en folkefest i parken utenfor Rådhuset. Selve norgespremièren er fredag 1. april, også den dagen blir markert i Fredrikstad.