Gå til sidens hovedinnhold

Alle hadde ikke mulighet til å få en bolle, Camilla!

Artikkelen er over 1 år gammel

Marianne Kristiansen: – Mitt forslag er at et en bolle sendes til elevene som aldri fikk sjansen til å være med på feiringen 17. mai – som et plaster på såret, og som en påminnelse om at alle skal med. 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Alle ble invitert til å delta i bytoget, sier Camilla Eidsvold lett, etter min kritikk om at barna i kommunedelene ikke fikk anledning til å være med på bollefesten på Tollbodplassen 17. mai.

Visst har du rett i at skolene ble invitert til å gå i toget, Camilla Eidsvold, men nå er det vel slik at det ikke var barna selv som tok avgjørelsen om at de skulle gå i bytoget eller ikke. En slik avgjørelse er det nemlig skoleledelse eller FAU som av noen – kanskje til og med av gode grunner – tar. Mest sannsynlig visste skolene ikke engang om bollefest-arrangementet da de tok sin avgjørelse.

Det er dermed ikke riktig at alle elever kunne komme. Barna selv kunne nemlig ikke gå i toget alene uten at deres skole var med, og dermed slo altså dette tiltaket uheldig ut for bydelene og skolene som av ulike grunner valgte å stå over.

Trist for øvrig, fordi tiltaket tydeligvis var ment som en feiring av kommunesammenslåingen. Spesielt trist, fordi motstanden mot sammenslåing kanskje nettopp var størst i kommunedelene. Mitt forslag er for øvrig at et en bolle sendes til elevene som aldri fikk sjansen til å være med på feiringen – som et plaster på såret, og som en påminnelse om at alle skal med.

Les også

Denne gode formen for nasjonalisme må heies på og vernes om

Kommentarer til denne saken