Fredriksstad Blad snakker med dem på telefon fra den italienske motehovedstaden. Da har de allerede vært i Milano i en drøy uke.

– Vi har alltid vært interessert i en modellkarriere, forteller Alice Simensen.

Og søsteren Benedicte fullfører nesten setningen.

– På skolen har vi alltid vært blant de høyeste og alltid vært slankere enn alle andre. På en måte passet vi ikke inn i mengden. Men vi har også blitt støttet, og mange har sagt at vi burde prøve å bli modeller. Det er kommentarer som virkelig har gjort oss interessert i yrket, sier hun.

Signert hos «modellmamma»

Til vanlig går de to i tiende klasse på Hvaler barne- og ungdomsskole. Nå har de vært gjennom noen hektiske dager i Milano.

– Det startet vel egentlig for et år siden, da vi kom over Donna Ioanna på nettet. Vi så at hun hadde modellkurs, og det hadde vi veldig lyst til å prøve ut. Da vi fortalte det til mamma og pappa var de litt skeptiske, siden det var såpass dyrt. I tillegg er vi to, så det blir jo dobbelt, ler Alice.

– Men til slutt gikk de med på det, fordi de så hvor interesserte vi var.

Dermed ble det først en tur til Oslo, der Alice og Benedicte deltok på kurs hos «modellmammaen» Donna, som de skrev kontrakt med før jul.

Deretter ballet ting på seg, og det var under en modellkonkurranse at en speider i italienske Select Model Management, la merke til dem.

Og denne uken ble søstrene bedt med til Milano, for å ta bilder, mål og gå på catwalken. Torsdag fikk de endelig vite at de blir signert med modellbyrået.

Går på skolen

– Hva innebærer det egentlig å ha en kontrakt med dem?

– Det innebærer at alle oppdrag og castinger fremover går gjennom dem. Kontrakten varer i tre år, og alt av oppdrag må bookes gjennom dem. Select jobber med de beste av de beste av merkevarer, sier Benedicte.

– Men det er ikke der vi begynner med en gang. Vi må jobbe oss oppover, presiserer hun.

Allerede mandag morgen er det tilbake til Hvaler, hverdagen og skolebenken igjen.

– Det må være litt kontrast å skulle tilbake på skolen etter en uke som modeller i Milano?

– Det er veldig kontrast. Men Donna er også veldig opptatt av at vi tar skolen seriøst og går ferdig den. Hvis modellkarrieren ikke går veien, er det viktig at vi har en utdanning.

Tilbake til Milano i sommer

Når 16-åringene får sommerferie, reiser de tilbake til Milano og blir der i en hel måned. Da er målet å bookes inn til ulike oppdrag.

– Hvem er det dere drømmer om å jobbe med?

– De fleste jenter ville kanskje sagt Victoria Secret-show. Men jeg vil egentlig ikke sette meg noen mål, for jeg vil ikke bli skuffet om jeg ikke når målet. Men vi ønsker å bli store på denne plattformen og kunne leve som modeller til slutt, sier Alice.

– Ja, også har vi veldig lyst til å oppleve verden. Nye steder, nye mennesker og få nye vennskap, fortsetter søsteren.

– Tar oss ikke nær

– Man kommer jo ikke unna at det er en bransje der det er mye utseendefokus. Hva tenker dere om det?

– Ulike show og merker man skal reklamere for, er ute etter en viss type «look». Noen vil ha maskuline modeller og andre feminine, for eksempel. Eller at de noen ganger vil ha brunetter og andre ganger blondiner.

– Om du ikke har akkurat den «looken» de er på utkikk etter, betyr ikke det at du er en dårlig person. Så vi tar oss ikke nær av det, sier Benedicte.