Gå til sidens hovedinnhold

Kjetil André Aamodt: – En helt spinnvill idrett Alexander driver med

Artikkelen er over 5 år gammel

Kjetil André Aamodt (44) forstår ikke at Kråkerøy-gutten Alexander Hestengen (17) tør å sette utfor med hodet først i 120 km/t.

Fredag skal Fredrikstads tredje deltager i aksjon under ungdoms-OL på Lillehammer. Og det i kanskje i den mest spektakulære idrettsgrenen – Skeleton – akesportens Formel 1.

Ikke i tankene

Alexander Hestengen er gutten som tok utfordringen. Han forlot høsten 2014 trygge omgivelser og fotballkompisene på Kråkerøy – for å satse på en karrière langt utenfor komfortsonen.

– Da jeg sto i mål på Kråkerøy var ikke akkurat ungdoms-OL i tankene mine, innrømmer Alexander overfor Fredriksstad Blad.

På Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer har han vokst med oppgavene, men han forsto tidlig at skeleton var en idrett som passet ham perfekt.

– Er du aldri redd når du kjører av gårde i 120 km/t med pannebrasken først?

– Nei, det er ganske morsomt, ler han.

Testet ut idretter

Den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt er derimot av en helt annen oppfatning etter at å ha testet ut sporten. Det stuntet gjør han ikke igjen.

– Det var i forbindelse med tv-serien Lasse Kjus og jeg hadde at vi testet ut en rekke idretter. Jeg tør å påstå at Skeleton er det verste jeg har vært med på. Det er en spinnvill idrett, sier Aamodt til Fredriksstad Blad.

Hadde ikke kontroll

– Hvordan opplevde du nedturen?

– Fryktelig. Når jeg står på ski føler jeg at jeg har kontroll. Det hadde jeg ikke på brettet. Du blir dratt inn i svingene, hvor det er umulig å holde hodet oppe. Det er voldsomme G-krefter i sving, sier Aamodt som synes det er artig at det er en unggutt fra Fredrikstad som er Norges representant.

– Er du sikker på du ikke skal prøve igjen?

– Ja!

Har tro på nevøen

Alexanders tante Desire Bjerke Andersen (44) var i sin tid pioner på kvinnesiden i skeleton. Hun har et tosifret antall norgesmesterskap og deltok i OL både i Torino i 2006 og Vancouver i 2010.

– Hvilket forhåpninger har du til din nevø?

– Alexander har gjort store fremskritt, men som meg taper han tid i starten. I banen derimot er det ingen som oppnår samme toppfart som ham. Klaffer det helt for «Alex» kan han være med å kjempe om en gjev plass, sier Desire som jobber som frivillig under lekene.

Dårlig generalprøve

Alexander selv forteller at han ikke hadde noen god generalprøve torsdag.

– Nei, jeg var ganske misfornøyd, så det var på ingen måte optimalt det jeg presterte. Drømmen er naturligvis en medalje, men det er svært lite som skiller. En feil kan gi store utslag, sier Fredrikstads håp i ungdoms-OL.

 

Kommentarer til denne saken