Gå til sidens hovedinnhold

Alexander (19) fra Kråkerøy fikk kongepokalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Alexander Hestengen (19) slo til med to kjemperunder under NM i Skeleton, hvor han slo Alexander Henning Hanssen (30) som nylig deltok i OL Pyeongchang. For prestasjonen ble Kråkerøy-gutten belønnet med sin første kongepokal.

– Dette var ganske uventet, men det var naturligvis morsomt å gå til topps. Sølvet fra ungdoms-OL for to år siden var stort, men dette var nesten større, sier Hestengen til Fredriksstad Blad.

Alvorlig kræsj

19-åringen har flere år blitt omtalt som et stort talent innen akesportens formel 1-øvelse skeleton, men en ulykke i januar i fjor kunne fått dramatiske følger. I det han kom susende i 100 km/ med hodet først, forvillet en banemann seg inn i banen. Det ble et voldsomt sammenstøt og Hestengen fikk spolert resten av sesongen.

– Jeg har slitt en del med ryggen. Det har blitt mange turer til fysioterapeut, så resultatene denne sesongen har vært dårlige, sier han.

– Hvilken forklaring har du på at du lykkes under NM?

– Jeg har egentlig ikke noen god forklaring på det. I kvalifiseringen på fredag kjørte jeg elendig, så da var merkelig at alt klaffet når det gjaldt som mest, sier han beskjedent. I seniorklassen møtte han blant annet Henning Hanssen som nylig kom hjem fra OL.

– Han var kanskje litt lei etter en lang sesong, så det kan være en forklaring på at jeg vant, sier 19-åringen fra Kråkerøy.

Stolt av pokalen

Hestengen tok sitt tredje seniorgull og står også bokført med like mange titler i juniorgull. Kongepokalen sikret han for aller første gang. Den blir tildelt den utøveren som er nærmest banerekorden i de tre grenene aking, bob og skeleton.

– Jeg er ganske stolt av denne pokalen, men er litt usikker på hva som skjer videre med karrièren. Jeg skal snart i en samtale med generalsekretæren i forbundet, så da vil en del ting blir avklart, sier Hestengen etter helgens stevne. Han var i fjor ferdig på NTG på Lillehammer. Nå studerer han økonomi og administrasjon ved Høyskolen i Halden, men har etter jul deltatt i konkurranser i St. Moritz, Innsbruck og Altenberg med blandede resultater.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.