Gå til sidens hovedinnhold

Sto i IKEA-kø – fikk pris som årets unge trener

Artikkelen er over 5 år gammel

Aleksander Olsen (31) ble fredag utropt til årets unge trener av trenerforeningen. Men da prisen skulle deles ut var FFK-treneren et helt annet sted.

– Jeg er faktisk på IKEA en liten tur. Når «sjefen» hjemme ber deg fikse noe der, så har du bare å gjøre det, humrer Olsen.

31-åringen ble fredag kåret til årets unge trener av Trenerforeningen.

– Jeg skjønner nå at jeg kanskje burde ha vært til stede, fortsetter Olsen som innrømmer at han synes det er hyggelig at trenerkollegaene setter pris på ham.

- Hyggelig

I statuttene for å bli kåret som årets unge trener i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet: «Prisen «Årets unge trener» tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball. Årets unge trener skal være under 35 år.».

– Det er veldig hyggelig og få en slik pris, sier Olsen som i år har vært assistenttrener på A-laget, samt at han har hjulpet til rundt FFKs junior- og rekruttlag.

Startet i Vålerenga

I høst ble han ansatt som ny utviklingsleder.

– Nå har jeg ikke hørt hva som har blitt sagt, men jeg vil tro at jeg mottar denne prisen på bakgrunn av hva jeg har gjort i år, men også hva jeg har gjort de siste årene, sier Olsen.

Han startet trenerkarrièren i Vålerenga hvor han i løpet av sine ni år i klubben blant annet har jobbet med tunge fotballnavn som Tor Ole Skullerud, Kjetil Rekdal, Martin Andresen og Kaz Sokolowski.

– Jeg må bare få takke alle som jeg har jobbet med opp gjennom. Det er i Vålerenga jeg jeg har lært omtrent alt jeg kan. Jeg har vært heldig som har fått jobbet med noen av de aller beste og på den måten fått mye gratis her, sier Olsen som har A-lisens.

– Planen er å ta hele stigen og at jeg snart kan starte på UEFA Pro-lisenskurset, avslutter Olsen.

PS! Kåre Ingebrigtsen ble årets trener, mens Monica Knudsen fikk prisen som årets trener på kvinnesiden.

Kommentarer til denne saken