OIsen og hans trenerteam, assistent Stian Tjærnås Dahl og keepertrener Marius Overmo, er ferdig i Kolbotn etter sesongslutt. ¨

Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

Det var i desember 2019 at den tidligere FFK-treneren ble ansatt som ny Kolbotn-trener.

I hans første sesong ble det en 9. plass og fornyet kontrakt etter kval-spill. Sesongen ble det en 6. plass, mens laget i år endte på 5. plass. Med det nye ligastruktur-systemet må Kolbotn nå ut i sluttspill for å berge plassen, der fem kamper gjenstår.

– Vi har bygd det opp litt sten for sten i disse årene, med flere ansatte, økte spillerlønninger og profesjonalisering. Så var det meningen, i løpet av denne perioden, at dette skulle være året vi skulle fullføre treårsperioden med ny stadion også videre, sier Aleksander Olsen til Østlandets Blad.

Han legger til at både han og resten av trenerteamet nå håper det blir fortgang på stadionplanene klubben har. I dag er klubben avhengig av dispensasjon fra Norges Fotballforbund for å benytte seg av sin nåværende hjemmebane på Sofiemyr.

– Vi har brukt veldig mye tid på logistikk. Hvor skal vi trene under de ulike årstidene også videre. Anleggssituasjonen jobber de knallhardt med i Kolbotn. Det er en faktor som ligger der som en stor mulighet, men som også er en begrensende faktor. Det er noe som må løses. Spesielt med utviklingen av kravene til toppfotballen. Krav som bare vil eksplodere og bli større, sier Olsen til Østlandets Blad.

- Grunnlaget er lagt

Han legger ikke skjul på at det også har vært et krevende økonomisk år for klubben.

– Grunnlaget er lagt. Etter tre år er det noe å ta over her. Budsjettrammene er økt på sportslig apparet, og på spillerne. Det er i tråd med kravene som ligger der fra forbundet. Det skal profesjonaliseres og kommersialiseres. Det har vært helt nødvendig også, avslutter Olsen.

Kolbotn skriver i sin pressemelding at Olsen har stått i spissen for et sportslig apparat som har bidratt til en profesjonalisering av klubben i tråd med kravene til Toppklubbstandard nivå 3.

«Klubben ønsker å understreke at vi er særs fornøyde med jobben som Aleksander har gjort gjennom disse tre årene. Han har virkelig lagt sjelen sin i å skape et topplag med alt hva dette innebærer av rammevilkår. At hele trenerteamet nå gir seg er noe klubben var forberedt på at kunne være en konsekvens av at Kolbotn og Aleksander nå skiller lag», heter det i uttalelsen.