For Lions Fredrikstad har hyret ham inn søndag 24. mars for å levere sin musikalske, klassiske og svulstige godtepose – blandet med mye humør og humor.

Faktisk er det en tanke som Teddy Madsen, sekretær i Lions, har hatt og de har snakket om i klubben.

– Så da måtte vi sjekke ut om lokalet var ledig, og om det passet for Aksel. Begge deler gikk i boks, og han var klar. Vi jobber også med å få til et dagbesøk på barneavdelingen på sykehuset på Kalnes. Vi har allerede bestemt at overskuddet fra konserten skal gå til kreftforskning på barn, sier Madsen.

Inntektene til Lions pløyes tilbake i samfunnet. På årets fem siste måneder i 2018 delte de ut over en million kroner.

En ære å bli spurt

– Lions står for noe fint. Jeg føler meg beæret over å bli spurt, og synes det er ordentlig stas. Så det var ikke vanskelig å takke ja. Og da telefonen fra Teddy kom, trengte jeg et halvt sekund på å si ja. Det må være den raskeste bookingen noensinne, mener Kolstad, og ler godt.

Sannheten er at de kjenner hverandre helt fra Aksel ble født. De er hyttenaboer på Skjæløy, og så sent som i sommer var Aksel på vannet med SUP-brettet, og de yngste i Madsenslekta var passasjerer.

– Det er jo også en kjensgjerning at det er moro hvis innbyggerne kan få oppleve et bysbarn utfolde seg i byens storstue for akustisk musikk, mener Madsen.

Aksel Kolstad trillet toner sist her i byen i september 2017, under kulturnatten, om bord i et seilskip. Nå kommer han tilbake til et flygel han maste på Fredrikstad kommune å kjøpe inn. Det var i perioden da han hadde kammermusikkfestival og kjørte sin Café de Concert-serie fra 2005 til 2011.

Uvanlig vanlig konsert

– Det er et flott flygel å spille på. Så jeg skal se om ikke jeg kan plukke noe fra mitt debutprogram i New York, og blande inn noe mer. Det skal bli en uvanlig konsert med en vanlig Aksel, programerklærer han.

– Dette blir fint, for med Teddy ved roret er ting på stell, så jeg gleder meg til å bidra for en god og flott sak, mener pianisten og artisten.

Aulaen har 300 plasser. Nylig kom onsingen hjem fra København. Der spilte han for et internasjonalt publikum på 500 i konsertsalen på Tivoli hotell. Han har også siden sist vi traff ham (april 2018), rukket med konserter i Polen og Ukraina.