Sommerens store snakkis, hansketyven Kitty, er på'n igjen.

Opphold

– Vi trodde hun hadde sluttet, sier matmor, Julie Cathrine Edholm Olseng.

Kitty er - som FB tidligere har omtalt - en racer til å stjele hansker. Etter sommerens medieomtale, så det lenge ut til at hunkatten hadde tatt skjeen i en annen pote og lagt den kriminelle løpebanen bak seg.

– Det var en lang periode hvor hun ikke kom hjem med noe som helst, men når folk begynte å stelle i hagen etter ferien, slo hun til igjen, humrer Olseng.

Tilgang

Med utstrakt hageaktivitet i nabolaget, økte også tilgangen på Kittys favorittbytte - hagehansker. Til slutt må fristelsen simpelthen ha blitt for stor, for den rehabiliterte mestertyven.

– Vi har lagt ut bilder av det hun har tatt på Facebook. Vi har også tatt med oss hanskene og banket dører. Det har ført til at flere har fått tilbake hanskene, forteller Olseng.

En skjev start på livet

Kitty kom til verden under trange kår i en stall i Skjeberg, og hun var bare fem uker gammel da hennes biologiske mor omkom i en trafikkulykke.

Det er imidlertid ikke sikkert at den skjeve starten forklarer Kittys forkjærlighet nasking av hagehansker, for hun har siden levd et godt liv hos familien Olseng.

Ifølge katteeksperten FB var i kontakt med etter Kittys forrige raid, er atferden faktisk ganske så normal:

– At katter «jakter» på sokker og hansker, som et substitutt for byttedyr, er ikke uvanlig. Særlig der tilgangen på fugler og gnagere er begrenset, forklarte, Bjarne O. Braastad, professor i etologi.