Gå til sidens hovedinnhold

Adopter en sti og en strand – til allmenn nytte og glede

Artikkelen er over 1 år gammel

Gunn Hedberg og Papperhavn velforeningen ber flere ta ansvar for et kulturminne: – Når besøkende opplever at alt er rent og ryddig, kvier de aller fleste seg for å legge igjen søppel.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Papperhavn Velforening rydder hvert år stranda i Kuvauen. Samtidig renser vi vekk busker langs stien og rydder rundt grunnmuren til stenhoggersmia. Dette blir gjort på dugnad. Totalt bruker vi rundt 40 timer i året på dette. Fordelt på alle medlemmene blir det få timer på hver.

Hvaler (og Fredrikstad for den saks skyld) har mange velforeninger. Vi oppfordrer dere til å gjøre det samme: «adoptere» en sti og ei strand.

Da tar velforeningen på seg ansvaret for å gjøre det, til allmenn nytte og glede. En eller to fellesdugnader i året, pluss at noen med jevne mellomrom tar med seg en pose og samler søppel som driver i land.

Vår erfaring er at det i seg selv holder stranda og stien i orden. Når besøkende opplever at alt er rent og ryddig, kvier de aller fleste seg for å legge igjen søppel. Tidligere var det i hvert fall vanligere i Kuvauen.

Samtidig får kommunen og Nasjonalparken frigitt midler til å restaurere stier. Mange er mer eller mindre skadd etter høstens regnskyll. Når det er for glatt å gå i fjellet og på svabergene, trenger vi stiene. Beste forebyggende medisin som finnes!

Les også

Nasjonalparken nekter tursti – Papperhavn vel ber styret tenke én gang til

Les også

Gammel tursti på Vesterøy stengt og privatisert: – Det blir stadig flere slike stengsler

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.