Gå til sidens hovedinnhold

– Utøverne får et minne for livet

Duket for Aalborglekene med stor Fredrikstad-delegasjon

Artikkelen er over 5 år gammel

83 heldige idrettsutøvere fra Fredrikstad skal forsvare byens ære under de 11. Ungdomslekene i Aalborg.

Hvert fjerde år avvikles idrettslekene for Aalborgs vennskapskommuner. Arrangementet har vokst seg stort siden Per-Egil Ahlsen & Co. var pionérer i 1975, og denne gangen vil det bli et yrende liv i byen.

Parallelt med Aalborglekene gjestes byen av Tall Ships Races. Alt ligger derfor til rette for at det i dagene 30. juli til 4. august blir en salig miks av maritim festplass og idrett på høyt nivå.

 

Imponerende

Tidligere idrettssjef i Fredrikstad, Tom Hermansen har vært med på arrangementet siden 1995 etter at han overtok stafettpinnen etter Kirsten Nipe.

– Hva kan Fredrikstad-ungdommene vente seg?

– De kommer til et arrangement som imponerer alle de tilreisende. Alt er lagt til rette for en gedigen idrettsfest, og erfaringen min er at utøverne får et minne for livet, sier Hermansen som sammen med Bjørg Liljedal og Andre Flatner utgjør ledertrioen for Fredrikstad-delegasjonen.

 

Savner fotballtriumf

– Har du selv mange gode minner fra disse lekene?

– Ja, ungdommene fra Fredrikstad har som tradisjon å gjøre seg bemerket med positivt fortegn. Jeg har faktisk også fått oppleve en del ukjente idretter, samt noen overraskende resultater.

– Hva tenker du på da?

– Jeg har fortsatt til gode å oppleve en finaleseier av Fredrikstads fotballag. I 2003 skjedde det uvirkelige. Fredrikstad ledet 4–0 til pause og kampen virket avgjort. Men den irske motstanderen scoret fire mål i 2. omgang, så kampen gikk til ekstraomganger. Til slutt tapte Fredrikstad straffesparkkonkurransen, erindrer Hermansen.

 

Stjal showet sist

Under Aalborglekene for fire år siden var det en ung friidrettsutøver som stjal overskriftene fra Plankebyen. Thomas Svendsen slo til med ikke mindre enn fem gullmedaljer på Skovdalens friidrettsarena.

Under årets leker deltar Fredrikstad i følgende idrettsgrener: bryting, friidrett, fotball, golf, håndball, ishockey og svømming.

– Det er ventet nærmere 1.600 deltagere, hvor over 1.100 av disse er tilreisende. Fredrikstad stiller med 83 utøvere og 17 ledere og er en av de største delegasjonene, opplyser Tom Hermansen.

Kommentarer til denne saken