Gå til sidens hovedinnhold

Setter motstanderne ut av spill med egen haka-dans

Artikkelen er over 6 år gammel

Fredrikstads håndballjenter har et skjult våpen som kan føre dem til en stor triumf i Aalborglekene.

Fredag gikk startskuddet for den tiende utgaven av Aalborglekene.

Og det var en leken håndballgjeng fra Plankebyen som stjal showet i KFUM-hallen – fire kilometer utenfor sentrum.

Ikke bare utspilte de sine to motstandere, men de viste også dansekunst av en helt særegen klasse.

– Vi bestemte oss foran lekene for at vi skulle finne på noe spesielt. Det tror jeg vi har klart, gliser jentene stolt over stuntet.

Treneren på vent

I New Zealand har landets rugbyutøvere gjort seg verdenskjente for sin haka-dans.

– Vi har vår helt egen haka-versjon, men den virker å sette motstanderne ut av spill, sier trener Lars Olsen som selv ikke fremviste noen dansetrinn før kampstart.

– Det får jeg eventuelt vente med til vi har vunnet disse lekene, ler han.

Full kontroll

FBK-jentene kunne juble for seier i sin første kamp i Aalborg som ble spilt tidlig fredag morgen.

KFUM fra samme by ble banket 22–10.

– Vi hadde full kontroll og fikk den starten på turneringen vi håpet på, sier trener Lars Olsen til Fredriksstad Blad.

– Vi forsto tidlig at vi hadde et mye bedre lag, så vi rullerte på alle spillere gjennom åpningsmatchen, fortsetter Olsen som kan fortelle om en sammensveiset gjeng. Fredrikstad ledet 8–4 ved pause og fortsatte kjøret etter sidebytte.

Holdt lekestue

Mot Rendsburg ble det også holdt lekestue. I løpet av matchens første fem minutter var alt avgjort. Da ledet Fredrikstad-jentene med 6–0.

VIDEO:

Fredrikstads håndballjenter ville gjøre noe nytt og morsomt under Aalborglekene i Danmark. Løsningen ble en haka-dans – inspirert av New Zealands rugbydamer.

 

– Enveiskjøring fra start til mål. Det er utrolig artig å registrerer hvor skjerpet jentene er. Nå er det kult å være trener, slår Lars Olsen fast.

Hans jenter valset over Rendsburg, hvor vi i perioder fikk vondt av å se på motstanderne bli utspilt. Det stoppet til slutt på 28–9 og det uten at Fredrikstad-jentene hadde tatt ut alt.

– Er drømmen å vinne hele lekene?

– He he, vi tar en kamp om gangen. Men potensialet er der så absolutt, sier Olsen og medgir at han ble litt overrumplet da han fikk beskjed om at spillerne også skal delta i en beachvolleyball-turnering søndag.

 

– Vi har ikke akkurat øvd så mye på det. Men vi stiller med to lag, så hvem vet om vi også kan sikre noen medaljer der, sier Olsen. En rekke foreldre, søsken og besteforeldre lagde stor stemning i hallen. Blant tilskuerne på den andre kampen var også fotballguttene.

Flying start

Fotballguttene fikk som jentene en flying start på lekene, da de beseiret irske Galway med 7–1.

De dominerte stort i 1. omgang, hvor de kunne gå til pause med en solid 6–1 ledelse.

– Det var ikke mye tegn til åpningsnerver, men det var en veldig vanskelig vind å spille i. Guttene er heller ikke vant til å spille på naturgress, men de så ikke ut til å bære preg av det, oppsummerer Espen Johansen. Lørdag spiller guttene to matcher. Først mot Innsbruck, så mot Rapperswil-Jona.

Kommentarer til denne saken