Gå til sidens hovedinnhold

- Gullet smakte bedre enn tunfisk

Artikkelen er over 6 år gammel

Her gliser Viktor Andresen (14) på toppen av premiepallen sammen med Hanna Oksmo (13). Gullsmilet skyldes ikke kosten i Aalborg.

Viktor og Hanna sikret hvert sitt gull på friidrettsstadion i Skovdalen lørdag formiddag. Viktor klinket til med triumf på 100 meter hekk med tiden 16,69, mens Hanna slo til med 10,54 meter i kulekonkurransen.

Likte distansen

- Jeg har tidligere kun løpt 80 meter hekk, men den nye distansen passet meg bra. På forhånd fryktet jeg tøff konkurranse, men det gikk overraskende lett, konstaterer Viktor som regelrett knuste konkurrentene i 14-årsklassen.

Hanna forventet ikke å vinne gull i kule, men fikk uventede krefter i det avgjørende sistekastet.

- Jeg ledet hele veien, men i siste runde var det en som gikk forbi meg. Jeg ble skikkelig sur og var helt hysterisk før jeg tok mitt siste kast. Da jeg skjønte jeg hadde slått henne ble jeg skikkelig glad, sier Hanna til f-b.no.

Fæl lunsj

Begge de to lovende friidrettsutøverne forteller at de stortrives i Aalborg, men Viktor er fast bestemt på at det er en ting at aldri mer skal gjøre i livet.

- Vi fikk tunfisk til lunsj i går. Det lukter forferdelig. Gullet smakte bedre enn tunfisk, konstaterer han. Både Viktor og Hanna skal ut i flere øvelser søndag, men de tør ikke å ha forventninger om flere gullmedaljer.

- Men vi skal gjøre vårt beste, sier de.

Medaljerush

Fredrikstads utøvere gjorde det virkelig bra i går, hvor de også sikret fire sølv og tre bronse. Disse fikk medaljer:

Sølv: Hannah Nordrum, 80 m hekk med tiden 13,39

Sølv: Anikken Romberg, 300 m, 44,80

Sølv: Sondre Nygaard Grini, spyd, 31,76

Bronse: Kevin Lysell, kule, 10,29 m

Bronse: Sondre Nygaard Grini, lengde, 41,41 m

Bronse: Sondre Nygaard Grini, kule 8,09 m

Tap for fotballguttene

Fotballguttene overbeviste med storseier fredag, men fikk en skikkelig tilbakeslag lørdag morgen. Innsbruck utnyttet en rekke personlige feil hos Fredrikstad-mannskapet og vant 4-1.

Kommentarer til denne saken