«Spør ikke hva landet ditt kan gjøre for deg, spør hva du kan gjøre for landet ditt.»

Sitatet fra innsettelsestalen til John F. Kennedy i 1961 er verdensberømt.

Det skulle inspirere amerikanerne til å ta et ekstra tak for hjemlandet, etter at han hadde beskrevet noen av truslene og mulighetene de sto overfor.

Til beste for folk, land og samfunn gjelder også for bedriftene. Forretningsutvikling som spiller på dette, treffer en nerve – og det er i økende grad et krav. Logos møter patos, og det er lønnsomt.

Fasvo + Snø Designstudio = sant. Én vekstbedrift som tilrettelegger for arbeid for mennesker med ulike utfordringer og ett designstudio fant sammen. De har jobbet frem en ladestasjon som varsler om røk og varmeutvikling slik at lading på nattetid skal bli tryggere. Dét kan redde liv.

Batteriretur + Hydro Volt = sant. 3 bedrifter fant sammen, planen er å bli verdensledende på gjenvinning av elbilbatterer, fra Fredrikstad. For samtidig som helt nødvendig elektrifisering pågår som del av miljøsatsingen, genererer det også avfall. Dét tar de ansvar for.

Dette er bare to eksempler av en rekke der bedrifter finner sammen, innoverer, og treffer på produkter og tjenester hvor lønnsomhet og bærekraft går hånd i hånd.

Flørting gir gjerne resultater og kan gi oss fortrinn, både for samfunns- og arbeidsplassutviklingen. Så hva mer kan vi få til sammen, i dag, for vi trenger vel ikke vente til vi må?

For eksempel; med nedstengningen vi opplevde i forbindelse med koronapandemien, har det offentlige stilt seg til disposisjon for bedriftene.

I første omgang gikk det hardt utover restaurant- og serveringsnæringen. Så hva om raskere bruksendringer var et virkemiddel, der restaurantene fikk ta i bruk større del av uteområdene for å få plass til flere gjester?

Dét kunne bidratt til at næringen sikret større inntjening og viktige arbeidsplasser. Énmeters-regelen må overholdes i lang tid, men vi kan likevel flørte sammen, bedrift + bedrift, offentlig + privat, og skape gode løsninger. Spørsmålet Kennedy stilte i 1961 er minst like aktuelt i 2020.