Det var Kongstenbadet Fredrikstad som først avslørte at en nyåpning av herrenes badstue ble en uke forsinket på sine Facebook-sider. I innlegget står det at arbeidene med flislegging av badstuen må utsettes grunnet Fredrikstad kommunes anstrengte økonomi.

Tidligere denne uken la Kongstenbadet ut et bilde på de samme sidene. Der var det et «sår» midt på gulvet hvor det manglet tolv fliser.

Billigere løsning

I tillegg ble det opplyst om at det om at enda et parti på cirka samme størrelse må tas opp for at det skal kunne legges nye fliser.

Men nå blir det altså ikke nye fliser med det første. I stedet vil kommunen benytte seg av en annen – og billigere – løsning – epoxy.

«Det vil da legges epoxy i stedet for fliser i de områdene som flisene løsnet i, og den trenger lengre tid for å herde», skriver Kongstenbadet på sine Facebook-sider.

Thea Gaulen, eiendomssjef i Fredrikstad kommune, bekrefter overfor Fredriksstad Blad at de har valgt en billigere løsning i badstua grunnet den anstrengte økonomien i kommunen.

– Vi har valgt å gå for en billigere løsning, som er epoxy. Dette må da herdes frem til neste torsdag, slik at badstuen forhåpentligvis kan åpnes da, sier hun.

– Måtte få på plass løsning nå

Epoxygulv er et belegg av herdeplast. Det har tradisjonelt sett blitt brukt innen industrien, for eksempel på lager, verksteder, men er heller ikke uvanlig i for eksempel butikker og i offentlige bygg.

– Betyr dette at dere likevel ikke kommer til å legge nye fliser i badstua?

– Det tar vi ikke stilling til nå. Det viktigste i denne omgang er at vi får på plass en løsning som fungerer, slik at badstua kan åpnes så snart som mulig.

– Er det for dyrt å legge nye fliser – det er vel snakk om rundt 24 fliser?

– Både ja og nei. I den økonomiske situasjonen som Fredrikstad kommune er i, skal alle være med på å snu alle stener for å finne de billigste løsningene som faktisk fungerer, fremfor «Rolls-Royce»-løsningen. Dette gjør vi for å bidra i dugnaden for å få økonomien til kommunen i balanse igjen, sier hun.

Hun mener dessuten at badstua trolig ikke ville blitt åpnet noe tidligere dersom det hadde blitt lagt fliser, slik det ble opplyst om i Facebook-innlegget til Kongstenbadet.

– Ved valg av fliser, ville det også tatt omtrent tilsvarende tid, da det tar noen dager å få på plass rammeavtalepartner, og da også fliser må herde. Vi regner med at badstua vil kunne åpnes igjen på torsdag.