Gå til sidens hovedinnhold

Å gi bort gymsaler er et populistisk innspill for å sanke velgere på Vesterøy og Kirkøy

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvaler Ap svarer Frp som i kommunestyret torsdag fremmer forslaget om å gi bort gymsaler: – Ønsker Frp å være økonomisk bevisste ved å «gi bort» to gymsaler kostnadsfritt?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Ja, nok en gang vil vi påstå at Hvaler Frp kommer med et lite gjennomtenkt innspill, som er stikk i strid med hva de tidligere har kommunisert til mediene og befolkningen vedrørende skolesaken på Hvaler.

Hvaler Frp (med høyrefløyen) var helt tydelige på at bygging av én ny storskole er det økonomisk beste for Hvaler kommune (dette var før budsjettsprekken selvsagt). I tillegg så var de helt tydelige på at salget av Floren og Åttekanten skole (til ca. 7 til 10 millioner) skulle være med å finansiere denne nye storskolen. Hvordan har det seg nå at de kommer med innspill om å «gi bort gymsalene kostnadsfritt»?

På en helt annen side, så ønsker jo Frp å fjerne den avtalte betalte spisepausen til de ansatte i kommunen, for å «spare» penger. Dette henger ikke på grep. Ønsker Frp å være økonomisk bevisste ved å «gi bort» to gymsaler kostnadsfritt?

Videre har både ordfører, Frp og høyrefløyen vært tydelige på at skolene må pusses opp og renoveres i millionklassen. Mener nå Frp at disse grendelagene/velforeninger skal stå for disse mangfoldige millionene? Er det de som skal ta denne regningen? Eller skal Hvaler kommune finansiere oppussing og renovering av disse gymsalene til mangfoldige millioner?

Dette virker ikke troverdig. Er dette et utspill for å forsøke sin «stemmejakt» før valget? Ønsker Frp å pynte på sitt renommé i områdene tilhørende Åttekanten og Floren?

Disse grendelagene ble direkte ekskludert fra å komme med innspill i skolesaken, på høringene i 2018. Enda både Arbeiderpartiet og Senterpartiet med flere, bad om at Frp og kommuneledelsen burde la disse grendelagene og nærmiljøene få si sin røst i saken.

Vel, på torsdag skal dette opp i Hvalers kommunestyre. Vi venter i spenning på om høyrefløyen vil stemme med Frp på dette forhastede innspillet, som fremstår som lite gjennomtenkt, og helt ekskluderende av demokratiet og innbyggerne i disse områdene.

Les også

Vil gi bort to gymsaler på Hvaler: – Dette er ikke noe valgflesk!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.