Gå til sidens hovedinnhold

8. mars kommer en av Europas meste spennende kvinnelige utøvere innen tradisjonsmusikk til Fredrikstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Trad Session, St. Croix-husets månedlige forum for folkemusikk, markerer 8.mars med en konsert med en av Europas meste spennende kvinnelige utøvere og komponister innen tradisjonsmusikk.

Innsendt

Skotske Sarah-Jane, som flyttet til Norge i 2010, er en virtuos og dristig musiker. Hun er en tradisjonsbærer av den gamle felestilen fra det skotske høylandet, men har også en mastergrad fra NMH i norsk folkemusikk! Hennes siste album VIRR ble erklært Album of the Year på BBC Radio 3’s Late Junction.

Fredag kommer altså Sarah-Jane med fem musikere fra Skottland, England, Norge, Sverige og Finland til Trad Session for å presentere et unikt musikkprosjekt. Det har sitt utspring i et bestillingsverk Sarah-Jane skrev til Celtic Connections’ sin prestisjetunge New Voices serie og heter Owerset (skotsk for «oversette). Prosjektet er inspirert av skotske og gaeliske ord som opprinnelig stammer fra norrønt. (Visste du, for eksempel, at ordet for det skotske nasjonalplagget ‘kilt’ kommer fra gammelnorsk?) Ekteskap, alver, havtåke, gråt, og skjegg er noen av ordene komposisjonene dekker, som viser frem vikingenes språklige gjennomslagskraft.

Musikken utnytter ensemblets særegenheter til det fulle og beveger seg fra full fest til jazzinspirert lydlandskap.

Som alltid blir konserten etterfulgt av en session med byens egne folkemusikanter. 

Kommentarer til denne saken