Gå til sidens hovedinnhold

6.500 innom Tista senter i Halden mandag: – Jeg tror folk hadde litt abstinenser

Leder Britt Brattli har tallene klare. 6.500 mennesker var innom Tista senter da koronarestriksjonene ble lettet mandag 12. april 2021. Over hundre biler utenfor på parkeringen, hørte hjemme i Fredrikstad.

For abonnenter

[Halden Arbeiderblad] 6.500 mennesker er det samme antallet som normalt, det vil si en vanlig fredag og lørdag før koronapandemien traff oss.

Sarpsborg og Fredrikstad

Senterlederen sitter med tallene klare.

– Fra klokka 10 var det 320 samtidig besøkende inne. Klokka 13.00 var det 431 mennesker innom, og det er det høyeste tallet for 12. april 2021. Fra klokka 18.00 var det 377 personer inne. Etter det dalte antallet. Tallene viser at kundene har brukt hele åpningstida på senteret, og det har vært en jevn strøm av kunder, sier hun.

Så brekkes tallene enda mer ned for antall besøkende i Tista senter sine 16.000 kvadratmeter:

– 80 prosent av de parkerte bilene utenfor senteret tilhører haldensere. Seks prosent hører til Sarpsborg og utgjør 176 biler. Fire prosent hører hjemme i Fredrikstad, og tilsvarer 116 biler, sier Britt Brattli om målingen som treffer tilhørigheten til bileier.

– I snitt var det 2,3 personer i hver bil. Snittet på besøkstid inne i senteret er 46 minutter, og 85 prosent var her innen en time, opplyser hun.

–Holder avstand og bruker munnbind

Senterleder Britt Brattli har selv holdt øye med situasjonen og selvfølgelig snakket med de mange som har næringsvirksomhet inne i Tista senter. Gjennomgangstonen er at kundene er flinke til å holde avstand, bruke munnbind og sprite hendene. De peker heller på en vare de er interessert i overfor betjeningen, i stedet for å ta på den. De har inntrykk av at folk er der for å handle.

At det ble så mange som 6.500 mennesker i løpet av denne mandagen, antar senterlederen kommer av dette: – Jeg tror folk hadde litt abstinenser.

Samtidig sier hun at det viktigste er at folk holder avstand og overholder reglene. Ikke hvor folk kommer fra. De kan ikke gå rundt og spørre hvor folk kommer fra og så vise dem bort.

– Vi er godt fornøyd med dagen i går, sier hun med tanke på mandag 12. april 2021, da det ble lettelser i koronabestemmelsene og butikkene kunne åpne opp igjen.

– Er du bekymret for i hvilken retning dette skal dra i vei smittemessig?

– Nei. Jeg tror ikke det. I dag er det mindre trykk, og folk er flinke til å holde avstand og bruke munnbind. Jeg håper det fortsetter slik, svarer Brattli.

Kommentarer til denne saken