30 års kamp mot legene er endelig over

Tdelig oppfordring: – Jeg vil med dette rette en appell til legene. Ta pasienten din på alvor!

Tdelig oppfordring: – Jeg vil med dette rette en appell til legene. Ta pasienten din på alvor! Foto:

Av

– Jeg vet endelig hva som feiler meg. Tette årer, det ligger i familien, skriver Anita Brygghaug og appellerer til alle som jobber med pasienter om å ta dem på alvor.

DEL

Leserbrev

Jeg mottok en telefon fra min søster som fortalte at hun skulle blokke ut årene sine. – Og det gjelder sikkert deg også, sa hun.

Endelig ble jeg tatt alvorlig da jeg fortalte at min fra døde av hjerteinfarkt. Min bror har blokket ut årene to ganger, nå min søster, og jeg er selv tungpustet.

Ingen lege har noen gang spurt om jeg har en familie med hjerteproblemer. Dette synes jeg er en tragedie, siden jeg har det i familien og har alle symptomer på tette årer. Jeg fikk diagnosen kols! Har også klaget til legene på at astmaspray ikke hjelper. Klaget på hodepine, svimmelhet osv., men har aldri blitt hørt.

Jeg vil med dette rette en appell til legene. Ta pasienten din på alvor, vi går ikke til legen for moro skyld. Jeg har et ødelagt liv fordi jeg ikke ble tatt på alvor, og ble sendt videre!

Og så kom tragedie nummer to. Jeg hadde avklaringspenger i ett år til. Men nå har Hvaler Nav avklart meg ferdig, og mener jeg er arbeidsfør. Har forklart det med hjerteproblemer i min familie. De vet også at jeg skal til CT av årene i september. Men de må ha bevis. Blir dessverre ikke hørt der heller.

Jeg er snart 63 år, og skal søke jobber. Ja, ja, den som lever får se. Jeg vet at jeg kommer til å få rett, etter CT-undersøkelsen. Dette er også en appell til dere som jobber på Nav. Ta oss på alvor.

Så er det også en appell til pasienter. Ikke gi opp. Be om å bli sendt videre. Det er sikkert flere som har en «skjult» sykdom. Stå på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags