– Dette er ikke fair play

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Når jeg ser den lagoppstillingen der, så er det nesten så jeg ikke har lyst til å møte opp en gang.

DEL

Det sier en frustrert Lisleby-trener Lasse Trulsen før kveldens toppkamp i 5. divisjon.

Med tre kamper igjen ligger Trulsens Lisleby på 2. plass på tabellen – tre poeng bak Kråkerøy2. I kveld møtes lagene til duell på Kråkerøybanen.

Ifølge fotball.no er etablerte navn som Anders Holberg, Michael Røn, Marius Svendsen, Ronny Swensen, Jørgen Engebretsen, Jeton Pestisha, Hans Erik Ramberg og Bjørnar Johannessen alle i vertenes tropp.

Det får Lasse Trulsen til å se rødt.

– Hvis det som ligger ute stemmer, er dette så urettferdig at jeg knapt har ord. Det er fullstendig trøstesløst. 2. lagene er i ferd med å ødelegge hele divisjonssystemet, tordner Trulsen.

Ikke første gang

Han har også tidligere denne sesongen reagert på 2. lagenes uforutsigbare lagoppstillinger.

– Men Kråkerøy2 vil jo i likhet med dere opp en divisjon. Må man ikke da forvente at de stiller et bra lag?

– Jo, men dette er ikke fair play. Jeg har vært veldig fornøyd med Kråkerøy i år, som stort sett spilt med seks-sju av de samme spillerne, og byttet ut noen fra gang til gang, men her er det jo sju-åtte fra A-troppen. Sprint 2 gjorde akkurat det samme i fjor og snøt oss for opprykk den gangen, sier Trulsen.

Møter forståelse

Dersom det blir tap i kveld må Lisleby konsentrere seg om å ta 2.-plassen som gir rett til å spille kvalifisering.

– På to sesonger har vi spilt 41 kamper mot rene A-lag. Av disse har vi vunnet 38. Mot 2. lag har vi vunet en av åtte kamper. Det sier alt, mener Trulsen.

– Vi skal naturligvis gjøre alt vi kan for å vinne kampen i kveld og jeg har tro på at vi kan klare det, avslutter Lisleby-treneren.

Bjørnar Johannessen forstår deler av frustrasjonen til trenerkollega Trulsen.

– Jeg hadde nok blitt ganske så frustrert selv. Men samtidig er det ikke slik at vi har spart noen spillere fra A-laget. Vi har fortsatt ikke gitt opp håpet om å rykke opp med A-laget, og stilte derfor med det beste laget vi kunne på lørdag (1-0 over Nesodden), sier Johannessen.

Kråkerøy har i kveld ikke lov til å bruke spillere som var i A-troppen lørdag. 

– Derfor er det ikke så mye kan få «manipulert». Jeg føler vi har vært ærlige rundt 2. laget vårt denne sesongen. Det tror jeg også Lasse ser dersom han går gjennom lagene vi har stilt.

– Men som sagt deler jeg til tider frustrasjonen rundt 2. lagene. Sprint/Jeløy møtte et rent juniorlag i begge sine oppgjør mot Sarpsborg08 2, mens vi møtte et solid 08-lag. Så vi har stått overfor noe av den samme problematikken selv, sier Johannessen.

Også Selbak-trener Flemming Johansen gikk for noen uker ut og var skeptisk til 2. lagenes deltagelse i seriesystemet. Den gang var det FFK som ble kritisert.

Håper på Follo2-hjelp

I kveld håper Johannessen på hjelp fra nettopp et rekruttlag. Serieleder Sprint/Jeløy skal i kveld møte Follo2.

– Så lenge det er mulighet har vi ikke gitt opp noe som helst, men jeg tror det er i kveld hjelpen må komme. Vinner Sprint/Jeløy i kveld tror jeg de har halvannet ben i 2. divisjon neste sesong.

– Vi har uansett hatt en god sesong. Skulle vi rykke opp med rekruttlaget, vil våre unge spillere få en god arena kommende sesong. Vi har hele tiden fokus på å bli litt bedre år for år, og ønsker dermed å kjempe i toppen av 3. divisjon også neste sesong, avslutter Bjørnar Johannessen.
 

Artikkeltags