I fare for at barnetoget blir uten korpsmusikk, engasjerer nå de to Kråkerøyherrene seg for fullt og vil prøve å tromme sammen Blomsterøya 17. mai-korps også i år.

– Det er jo krise hvis Kråkerøy ikke får korpsmusikk i 17. mai-toget i år. Så nå må vi mobilisere alt for å få det til, sier initiativtager Lars Erik Edvardsen.

– Tenk deg et 17. mai-tog uten korpsmusikk – nei, det blir bare trist, mener han. 

Sammen med Hans Norman Fredheim har han nå overtatt ansvaret for Blomsterøya 17. mai-korps etter at Alexander Hermansen har dratt i trådene siden 2010. Hermansen har nok av andre prosjekter å styre med, så han takket for seg i fjor høst.

– Vi viderefører det som har vært tidligere år. Terskelen er lav, og det er plass til alle som har lyst til å være med. Dette skal bare være moro, sier Hans Norman Fredheim.

– Vi håper at mange gamle korpsmusikanter har lyst til å være med sammen med oss og bidra for å redde oss på Blomsterøya, fortsetter han.

 

Har du ikke instrument, satser de på at de skal klare å fikse det. Og repertoaret er ganske så enkelt – tre velkjente marsjer skal øves inn.

– Alle som har spilt i korps, har stort sett spilt «Gammel Jegermarsj», «Norske Løve» og «Norge i rødt, hvitt og blått». Mer komplisert gjør vi det ikke, sier Edvardsen.

– Dette skal bare være gøy. Noen «sure» toner her og der lever vi med, sier Fredheim, som håper at det er noen der ute som har lyst og anledning til å sette av et par timer på nasjonaldagen og være med og spille sammen med dem.

De satser på tre øvelser før Nasjonaldagen og starter øvelsene i slutten av april.

Gutta er tydelige i sin sak:

– Dette skal vi klare, istemmer de to, som begge trådte sine barnesko i skolekorps.