Fredrikstad Reisebyrå avvikler etter 27 års drift. Foto: Foto: Marianne Holøien

Legger ned etter 27 år

Etter 27 år i reisebransjen stenger Travelnet Fredrikstad Reisebyrå dørene for godt.
Marianne Holøien
Publisert 11.09.2012 kl. 21:23 Oppdatert 11.09.2012 kl. 21:23

Tips en venn på e-post:


Det var i 1985 de tre veteranene Tore Olavesen (f.v), Wiggo Andersen og Richard Johannessen startet Fredrikstad Reisebyrå A/S sammen. Foto: Kjell T. Mønnich
Reisene til Egypt går som normalt, melder daglig leder Tore Olavesen i Fredrikstad Reisebyrå.

– Vi er under avvikling. Jeg har ikke lyst til å si mer enn det over telefonen nå, er den knappe kommentaren fra daglig leder Tore Olavesen (60).

Nesten alle fått jobb

Bak vinduer dekket av gråpapir i butikken i Glemmengata er han og de ansatte i full gang med å avvikle 27 års reisebyrådrift i Fredrikstad. Olavesen kan fortelle at de færreste i byrået går ut i arbeidsledighet etter avviklingen.

– Alle har fått seg jobb, bortsett fra meg. Vi har holdt på lenge med dette, det har vært planlagt en god stund, avslutter Olavesen.

Les også: Full fart i reisebyråene igjen

Det var i mai 1985 Fredriksstad Blad kunne melde at det skulle åpnes nytt reisebyrå i Fredrikstad etter at det hadde åpnet seg muligheter for konsesjonsfri etablering av reisebyråer. Olavesen startet sammen med to andre reisebyråveteraner: Wiggo Andersen og Richard Johannessen.

Reiselysten? Sjekk ut våre reisesider

Mange kjøper på nett

Drøye 20 år senere begynte enkelte reisebyråer å slite litt på grunn av den digitale utviklingen: flere og flere gikk over til å kjøpe billetter på nett. I 2007 ga for eksempel Ving-butikken i Farmanns gate opp virksomheten nettopp av den årsak, mens Travelnet Fredrikstad Reisebyrå den gang hadde tro på at det fortsatt var mange nok som foretrakk den personlige servicen man får i et byrå.

– Vi har faktisk mer besøk enn før nå som også Ving er lagt ned. Det er kunder hos oss hele tiden, og det er ikke bare eldre folk. Også unge besøker reisebyrået, sa Olavesen den gang.

Årsaken til at byrået avvikler nå, ville han ikke utdype i dag.

Les også: Ingen grunn til sydenpanikk
 

Les mer om:  Reiseliv  Nyheter 

På forsiden nå