- Kun black metal hjalp mot kolikken

Bianca gråt fra morgen til kveld i 14 uker - bortsett fra da hun fikk høre på den norske black metal-gruppen Satyricon.
Dag Ole Johansen
Publisert 25.03.2011 kl. 22:29 Oppdatert 18.09.2013 kl. 13:01

Tips en venn på e-post:


Fakta: Satyricon

Satyricon (tidligere Eczema) er et norsk black metal band, som ble startet opp i 1990. Det blir i dag regnet som et av verdens mest kjente band i sin sjanger. Satyricon er et av Norges lengstlevende og største black metal-band. Det er samtidig et av landets ivrigst turnerende band over hele verden. Låttekstene til bandet omhandler temaer som natur, apokalypse og antikristenhet. Satyricon er blant annet et av hovedbandene som inspirerer utenlandske mennesker til å studere norsk.

Fakta: Kolikk

Kolikk er en medisinsk tilstand hvor et ellers friskt spedbarn gråter uavbrutt uten noen åpenbar anledning (slikt som sult eller ensomhet).

En vanlig tommelfingerregel for anse et barn som «kolikkbarn» er om det gråter mer enn 3 timer mer enn tre dager i ei uke, under mer enn tre uker i en måned.

Det finnes ennå ingen allment akseptert forklaring til kolikk.

Diagnosen kolikk gis etter at alle andre muligheter er utelukket. Det finnes ikke mye å gjøre med tilstanden foruten å berolige barnet, ved å la det sove, flytte det til et annet miljø, vugging og lignende.

Kolikk opphører i alminnelighet ved tre måneders alderen.

(kilde: Wikipedia)


– Vi prøvde oss frem med annen musikk også, noe som ikke var fullt så hardt. Men til og med Rammstein ble forkastet. Tyskerne spilte vel ikke hardt nok, forteller mamma Jeanette Orme (37).


Del på Facebook

På Kråkerøy fikk hun og samboer Torstein Mittet (37)  en tøff start på foreldrekarrieren da Bianca fikk kolikk sist juli - bare to uker gammel.

– I 14 uker skrek hun fra hun våknet til hun sovnet, forteller Jeanette Orme, som i likhet med Torstein er svært musikkinteressert.

For den kolikkrammede datteren Bianca, var det kun black metal eller andre former for sterk avledning hjalp. 


Del på Facebook

Videoopptaket ble gjort av foreldrene da Bianca var seks uker gammel, men allerede i mors liv var Bianca, som nå har blitt åtte måneder gammel, på konsert arrangert av "The Crypt" i Fredrikstad.

Selv om det ikke blir noen flere konserter på Bryggetaket med det første, har de planer om en tur til Månefestivalen i Gamlebyen i sommer.

– Minihørselvern er allerede kjøpt inn, sier mamma Jeanette, i trygg forvissning om at datteren fortsatt setter pris på musikk.

Kolikken er forlengst forsvunnet.

– Men Satyricon er fortsatt Biancas favoritter, ler moren.

 

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå