GODE TALL

GODE TALL: Høgskolen på Kråkerøy har en marginal nedgang i søkertall, men fortsatt er det kamp om plassene. Her er studentene Helene Andersen og Ivan Knutsen; ved Høgskolen i Østfold. (Arkivfoto: Erik Hagen)

Kjøp bilde

Flere søkere

5.200 søkere vil studere på Høgskolen i Østfold. – Det er rekordmange.

F-b.no på Facebook og TwitterDet sier studiedirektør ved høyskolen Beth Linde i en pressemelding.

Helse og lærer

– Tallene overgår alle forventninger vi hadde på forhånd. Det er en økning på 750 søkere fra i fjor, uttaler hun.
De ferske søkertallene ble offentliggjort av Samordna opptak i går, og omfatter søkere til års-, bachelor- og masterstudier, samt videreutdanninger.
Høgskolen i Østfold (HiØ) har 2.000 studieplasser. Det er spesielt bachelorstudiene i helse- og sosialfag som er populære blant vordende studenter. Nesten 1.200 søkere har søkt på 345 plasser.

Lærerutdanningene er også ettertraktet. Totalt har førskolelærer- og lærerutdanningene 671 søkere. De må kjempe om 370 plasser.
– Etter omleggingen fra en allmennlærerutdanning for alle årstrinn i skolen til to grunnskolelærerutdanninger ser vi en rivende utvikling, påpeker Beth Linde i pressemeldingen.

– Det har vært en skjerping av opptakskravene og en god utvikling i studiekvaliteten. Både søkertallene og undersøkelser som er gjort blant studentene, viser at høyskolen har en meget god og populær lærerutdanning.

Sprek kunstutdanning

Den litt mer alternative utdanningen Akademi for scenekunst har også høye søkertall.
132 kvinner og menn fra 24 forskjellige nasjoner har søkt på de 16 plassene som er til rådighet.
– Her blir det kamp om plassene, varsler opptaksleder Ragnar Knudsen.

– Hvorfor er denne utdanningen så populær?
– Den er god, og studentene er fornøyde. De markedsfører utdanningen selv i både inn- og utland. Dessuten tilbyr akademiet noe nytt og mer sprekt innen kunstutdanningene, svarer han og Beth Linde.

Høgskolen i Østfold ligger nå som den fjerde største høyskolen i landet, målt i søkertall. Den er bare slått av høyskolene som holder til de i de største byene.

Den har også svært trofaste søkere, over 50 prosent har bare valgt HiØ som studiested.

Les også

Kommentarer på f-b.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på f-b.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.


Bli tilhenger av Fredriksstad Blad på Facebook: