Ingen kostbar sak: De nye DAB-radioene kan kjøpes for et par hundre kroner og oppover.

Bygger DAB-nett i Østfold

Nå blir det bygget ut eget DAB-nett i Østfold, noe som vil sikre et betydelig antall nye kanaler for radiolytterne. Tilbudet vil fungere fra i høst.
tore Tindlund
Publisert 07.03.2014 kl 23:03 Oppdatert 07.03.2014 kl 23:07

Tips en venn på e-post:


Mari Hagerup

Det nye DAB- nettet for Østfold har plass til inntil 20 nye kanaler. Nå er det klart at mellom ti og 15 radiokanaler ønsker å være med, ifølge Digitalradio Norge AS. Det nye tilbudet kommer i tillegg til det riksdekkende DAB-nettet hvor det er 22 kanaler.

Kommunikasjonssjef Mari Hagerup sier at i løpet av noen få år må alle skaffe seg en DAB-radio.

– Vi nærmer oss et teknologiskifte. Det bygges nå ut et nytt digital DAB-nett i Norge, som etter hvert vil erstatte det gamle FM-nettet. Det gamle FM-nettet vil bli slokket en gang mellom 2017 og 2019, sier kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Digitalradio Norge AS.

Hun understreker at det er Stortinget som har besluttet at det skal være en overgang fra analogt nett til digitalt nett.

Ferdig i september

Etter at det riksdekkende DAB-nettet ble operativt har man startet å bygge ut regionale nett. Østfold er blant de første fylkene.

– Veldig mange kanaler ønsker å sende i Østfold. Siden DAB har plass til flere kanaler vil det komme helt nye radiotilbud, sier Hagerup.

DAB-nett i Østfold. vil stå ferdig rundt 1. september. Nettet vil bestå av sendere i Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Halden. Det kan bli flere senere. Nettet vil dekke rundt 300 000 mennesker, samt gi god dekning langs de største veiene.

Ikke spesielt kostbart

I Oslo er det nå 15 kanaler som sender på det lokale DAB-nettet.

– Dette betyr altså at alle må å få kjøpt seg en DAB-radio?

– Det er nødvendig å ha en DAB-radio for å få inn det nye tilbudet. Prisen er omtrent den samme som for å kjøpe vanlig radio. Jeg har sett DAB-radioene helt ned i et par hundre kroner, og du kan få den akkurat så dyr du vil. I butikkene i dag er det mest DAB-radioer som står utstilt, sier Mari Hagerup.

Digitalradio Norge ledes for øvrig av en østfolding – Ole Jørgen Torvmark fra Halden.

På forsiden nå


...

Vender tommelen ned for Rekustadåsen sør II

"Nei" til vei inn til nye tomter her

Denne oversikten bør du få med deg

...

Her er åpningstidene du må vite før jul