FORNØYD Lars Roll Erichsen (til venstre) er glad for at Frode Hebnes og Bilia Norge har overlatt salget av BMW i Moss og Fredrikstad til Stamsaas Gruppen.

BMW inn i «Ford-familien»

Stamsaas overtar salget av BMW i Moss og Fredrikstad fra Bilia Norge. Samtlige 35 ansatte i Bilia får tilbud om ny arbeidsavtale.
Per Johansen
Publisert 24.05.2012 kl 23:23 Oppdatert 24.05.2012 kl 23:23

Tips en venn på e-post:Stamsaas Holding, der Lars Roll Erichsen er eier og leder, har i dag hånd om salget av Ford i Moss (eller Rygge, for å være helt korrekt), Fredrikstad og Sarpsborg samt Mitsubishi i Sarpsborg.

– Nå innlemmes altså BMW i «Stamsaas-familien». Med de 35 fra Bilia vil Stamsaas Gruppen telle 135 medarbeidere fordelt på fem bilutsalg og verksteder i Østfold, sier Roll Erichsen til Moss Avis.

Prestisje

I dag ligger Stamsaas og Bilia omtrent vegg i vegg i «bilbyen» på Høyda.

– Da var det kanskje greit med en fusjon? Et naturlig valg av partner, så å si?

– Som gruppering har vi i lengre tid sett etter et bilmerke i premium-segmentet. Når vi nå skal selge BMW i tillegg til Ford, får vi full bredde i sortimentet, sier Roll Erichsen.

– Dere ønsket et prestisjemerke, rett og slett?

– Ja, det kan du si. BMW er et sterkt merkenavn og har sine opparbeidede markeder. Dette vil passe perfekt i miksen som Stamsaas leverer, og vi kommer til merke lite til kryssalg fra våre eksisterende merker, sier Stamsaas-sjefen.

Separat

– På hvilken måte vil vi som bilkunder merke forskjell?

– Ikke i særlig grad. Det vil fremdeles være separate show-room og verksteder for Ford og BMW, men vi tar sikte på å optimalisere driften og er klare for å overta og utvikle BMW videre i Østfold med et bredt nett av forhandlere og lokalt eierskap.

– Hvor mye har overtagelsen kostet Stamsaas Gruppen?
– La meg si det slik: Vi føler at vi har betalt litt for mye, mens Bilia nok føler at de har fått litt for lite, humrer Lars Roll Erichsen.

På forsiden nå


Kun halve serien er spilt:

...

– Nå er serien avgjort

...

Lislebys Arne Kraabøl stjal showet

Drillet halve Østsiden-laget