MÅTTE SNU:

MÅTTE SNU: Et DAT-fly på vei til Stavanger måtte snu da en alarm indikerte brann på toalettet.

Kjøp bilde

Alarmen gikk på DAT-flyet til Stavanger

En alarm som indikerte brann på toalettet var årsaken til at ruteflyet til Stavanger måtte avbryte turen.

F-b.no på Facebook og TwitterDAT-flyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge klokken 07.50 med kurs for Stavanger. Straks etter avgangen gikk alarmen.

- En alarm satte i gang en høylytt piping. Vi så at personalet sjekket toalettet, sier en av passasjerene til moss-avis.no.

Måtte snu

- Vi ble ikke informert om hva som skulle skje, men da flyet snudde over fjorden skjønte alle at vi måtte tilbake til flyplassen. Da vi hadde landet, samlet kapteinen alle passasjerene og fortalte at  teknikere måtte sjekke flyet for å finne feilen.

Tidspunktet for avgangen var i utgangspunktet klokken 06.50, men DAT-flyet var allerede en time forsinket da flygningen ble avbrutt av alarmen.

Indikerte brann

På hovedkontoret for DAT i Danmark bekrefter de at flyet måtte snu og landet på Rygge.

- Årsaken til returen til Rygge var at kapteinen fikk en melding som indikerte brann på flyets toalett, sier operasjonsleder Peter Nilsen.

Blir sjekket

- Besetningen undersøkte toalettet, men fant ingen varmeutvikling. Derfor valgte kapteinen å snu, og våre teknikere undersøker nå flyet for å finne feilen. Passasjerene ble informert om situasjonen, og et alternativ fly blir satt inn, sier Nilsen.  Dette flyet fløy fra Rygge klokken 10.18 i formiddag.

13. februar var det stor dramatikk da et DAT-fly måtte nødlande på Rygge etter at instrumentene indikerte feil på nesehjulet. Flere ambulanser sto på bakken, sammen med brannvesen og politi. Seaking-helikopter var i beredskap i luften over MLR mens DAT-flyet ventet i luftrommet.

 

Kommentarer på f-b.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på f-b.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.


Bli tilhenger av Fredriksstad Blad på Facebook: