Harald Zwart tar med seg den unge filmskaperen Anders Øvergaard når innspillingen "The Mortal Instruments" starter i høst. Foto: Arkivfoto: Geir A. Carlsson

– Zwart klar for ny storfilm

Bokserien "The Mortal Instruments" skal bli film med Harald Zwart som regissør.
Dag Ole Johansen
Publisert 16.03.2012 kl. 19:11 Oppdatert 16.03.2012 kl. 20:51

Tips en venn på e-post:


Harald Zwart har regissert følgende filmer

2010 The Karate Kid
 
2009 Den rosa panteren 2
 
2008 Lange flate ballær II
 
2006 Lange flate ballær (co-regissør)
 
2003 Agent Cody Banks
 
2001 One Night at McCool's
 
2001 Hamilton (tv-film)
 
1998 Hamilton
 
1996 Hytta (kortfilm)
 
1993 Gull og grønne skoger (kortfilm)
 
1992 Parents (kortfilm)
 
1990 Gabriel's Surprise (kortfilm)

(kilde: IMDb.com)


Flere amerikanske nettsteder melder i dag at filmatiseringen av den svært populære ungdomsbokserien  "The Mortal Instruments" skal regisseres av Harald Zwart.

Bokserien, skrevet av Cassandra Clare, er ikke oversatt til norsk, men et google-søk på norske nettsider røper at bokserien har mange lesere her til lands.

Handlingen i seriens første bok, “The Mortal Instruments: City of Bones”, er lagt til samtidens New York. Her følger vi en tilsynelatende vanlig tenåringsjente, Clary Fray, som oppdager at hun er etterkommer av "Skyggejegere", en hemmelig gruppe unge krigere/halv-engler som er i en evig kamp mot demoner.

Unge Clary blir introdusert for et annet New York, "Downworld", en verden fylt av demoner, vampyrer, varulver og andre dødelige skapninger.

Hovedpersonen skal i følge pressemeldingen spilles av Lily Collins, aktuell i storfilmen Mirror Mirror som har première 30. mars, hvor Collins spiller Snøhvit, mens Julia Roberts er den onde dronningen.

Opptakene til  "The Mortal Instruments" skal etter planen påbegynnes i Toronto i midten av august i år.

Filmens produsent, Robert Kulzer, omtaler valget av Zwart på denne måten: "Harald Zwart forstår virkelig  "The Mortal Instruments'" kjerne og visuelle uttrykk. Det var av avgjørende viktighet for oss."

Les mer om:  Kultur  Film  Kultur 

På forsiden nå