Terningkast 4

Romantikk og fiskelykke

F-b.no på Facebook og TwitterRegi: Lasse Hallström
Med bl. a: Ewan McGregor, Emilie Blunt og Kristin Scott Thomas
Norgespremière
Romantisk drama, 7 år
1t. 51 min.

Ikke verdens mest pirrende filmtittel kanskje, men hvis du skulle være i tvil: «Laksefiske i Jemen» er ingen smal dokumentar laget for ihuga fluefiskeentusiaster.

Tre ganger Oscar-nominerte Lasse Hallström («Ciderhusreglene», «Chocolat», «Mitt liv som hund» bl.a.) vet hvordan han skal skru sammen et romantisk drama som evner å vanne hjerterøttene.

Derfor handler filmen lite om marine vitenskaper, desto mer om galskap, tro og lidenskap.
Av naturlige grunner er ikke laksefiske en utbredt fritidssyssel i oljestaten Jemen. Det vil en styrtrik, fiskegal sjeik gjøre noe med, koste hva det koste vil.

Han ber det britiske Fiskeridepartementet om hjelp til å anlegge en lakseelv i hjemlandet. Nærmest mot sin vilje blir den knusktørre biologiprofessoren Fred Jones (Ewan McGregor) satt til å utrede prosjektet han kun har forakt til overs for.

Men professoren tør opp, han, takket være sjeikens smellvakre talskvinne (Emilie Blunt). Gradvis blir skepsisen erstattet av tro på at prestisjeprosjektet, som av alle ting støttes av den britiske regjeringen, likevel kan la seg gjennomføre.

Ingen storfilm dette, men lun og trivelig om troen på det «umulige» og motsetningenes kraft og sjarm.

 

Kommentarer på f-b.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på f-b.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.


Bli tilhenger av Fredriksstad Blad på Facebook: