«the memory of dance» Sven Lundestad (Ocapi Records)

Kjøp bilde
Terningkast 6

Storslått gitarspill

F-b.no på Facebook og Twitter«the memory of dance»

Sven Lundestad
(Ocapi Records)
 

Da Sven Lundestad bestemte seg for å bruke Bibliotekets aula som studio for sin nye plate med gitarmusikk, gjorde han et lykkelig valg. Aulaen har en fin akustikk for instrumentet og med en utmerket mikrofonplassering har lydbildet blitt nærmest perfekt.

Lydtekniker Oscar André Foss har sin del av æren for dette. Men det er selvsagt Lundestad selv som produserer et spill med en klarhet man sjelden hører. Gitaren er et instrument som kommer helt til sin rett i en plateproduksjon. Du får klangen helt nær deg i stua.

Les flere plateanmeldelser her

70 minutter med gitarmusikk blir ingen langtråkig opplevelse i dette tilfellet. Snarere tvert imot. Lundestad har valgt et variert repertoar som hele tiden fanger interessen. Det går fra argentinsk tangomusikk til Bach’s storartede «Chaconne» for fiolin, utmerket tilrettelagt for gitar av Lundestad selv.

Innspillingen viser en moden musiker som behersker sitt instrument til fulle. Teknisk kontroll, variert klangbruk, sans for musikkens setninger og rytmisk snert er stikkord som professoren lever helt opp til.

Tenn stearinlysene, finn god drikke, og sett på platen!

Last ned: Pujol: «Elegia por la muerte de un tanguero» og Bach: «Chaconne».

 

Kommentarer på f-b.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på f-b.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.

På forsiden nå


Bli tilhenger av Fredriksstad Blad på Facebook: