Finske Veteli er Lobertos første signering

Den finske midtbanespilleren Joona Veteli (21) er Andrea Lobertos første signering i FFK.

Andrea Loberto og Joona Veteli.

Andrea Loberto og Joona Veteli.

DEL

Tirsdag morgen fullførte finske Joona Veteli medisinsk test før han undertegnet en treårskontrakt med Fredrikstad Fotballklubb, melder klubben på sine hjemmesider.

– Joona er en ung spiller med stort potensial. Han har seniorerfaring fra finsk fotball og internasjonale referanser med tre U21-kamper, senest mot Russland i høst, sier FFK-trener Andrea Loberto til klubbens hjemmeside.

Treårskontrakt

Veteli spilte 28 kamper for for PS Kemi sist sesong, et lag som endte på 9. plass i den finske eliteserien (12) etter en svært tung høst med åtte tap på de ni siste kampene. 21-åringen har tidligere spilt for FC Kemi.

Nå har finnen skrevet treårskontrakt med FFK.

– Han er dedikert og ambisiøs. Vi gleder oss til å få ham inn i FFK-familien. Vi har brukt god tid på referanser både på det faglige og på det personlige. Joona kommer til å tilføre masse energi og hardt arbeid, forteller Loberto videre.

Rask retur

Veteli var allerede på vei tilbake til Finland da FFK slapp nyheten. Til klubben sier han:

– Dette blir min første profesjonelle klubb utenfor Kemi. Jeg kommer til en større, mer profesjonell klubb i en fin by og med et flott stadion. Det virker som gode mennesker her, og jeg gleder meg til sesongen, sier Joona.

Han returnerer til Fredrikstad i løpet av helgen og trener sin første økt mandag.

Artikkeltags